Wilders Plads

I dag er Wilders Plads et emne, der har fanget opmærksomheden hos mange mennesker rundt om i verden. Med en relevans, der overskrider grænser og kulturer, har Wilders Plads formået at etablere sig som et fælles interessepunkt for nutidens samfund. Hvad enten det er i akademia, underholdning, politik eller hverdagsliv, har Wilders Plads fået en væsentlig betydning, som ikke kan overses. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Wilders Plads, analysere dets indvirkning i forskellige sammenhænge og dets relevans for folks daglige liv.

Wilders Plads og Christianshavns Kanal.
Edvard Weie, Udsigt over Wilders Plads på Christianshavn. Aften, 1906, Statens Museum for Kunst.

Wilders PladsChristianshavn (i København) er en ø, opkaldt efter tidligere ejer Carl Wilder. Pladsen hed førhen Bjørns Holm, efter den oprindelige grundlægger af området: købmanden, skibsrederen og tømmerhandleren Andreas Bjørn.

I 1762 købte mægler Carl Wilder hele pladsen som herefter overtog hans navn. Området blev senere delt i tre; Wilders Plads, Krøyers Plads og Grønlandske Handels Plads, navne der stadig er bevaret den dag i dag.

Broen til øen var oprindelig en vindebro af træ, men er siden ombygget flere gange. Den nuværende faste bro blev opført i 1903 og hedder Wilders Bro.

Området, der tidligere var skibsværft og flydedok, består i dag af både bolig og erhverv, administreret af blandt andre Bo-Vest og Wilders Plads Ejendomme. Sidstnævnte huser bl.a. Institut for Menneskerettigheder.

Eksterne henvisninger

55°40′32.37″N 12°35′38.52″Ø / 55.6756583°N 12.5940333°Ø / 55.6756583; 12.5940333