Frederiksgade

I den følgende artikel vil vi analysere Frederiksgade i dybden, et emne der har skabt stor interesse og debat de seneste år. Siden dets fremkomst har Frederiksgade fanget opmærksomheden fra både eksperter og fans og genereret en bred vifte af meninger og teorier. Igennem denne artikel vil vi udforske de forskellige facetter af Frederiksgade, fra dens indflydelse på nutidens samfund til dens relevans i den historiske kontekst. Derudover vil vi undersøge de fremtidige implikationer af Frederiksgade og den rolle, det kan spille i vores daglige liv. Denne analyse søger at tilbyde et omfattende perspektiv på Frederiksgade med det formål at berige viden og forståelse af dette meget relevante emne.

Frederiksgade set fra Marmorkirken i retning mod Amalienborg

Frederiksgade er en gade i kvarteret Frederiksstaden i Indre By i København. Den går fra Store Kongensgade til Toldbodgade ved Amaliehaven og havnekanten og passerer undervejs Marmorkirken, Bredgade og Amalienborg Slotsplads med kongeslottet Amalienborg. Ved Marmorkirken er gaden delt i to, der går i kurve rundt om kirken, før de to dele mødes igen på den anden side.

Delen fra Marmorkirken til havnekanten udgør den såkaldte Amalienborg-akse, som er den kortere men mere prominente af de to akser som Frederiksstaden er centreret omkring. På Amalienborg Slotsplads krydser Frederiksgade Amaliegade, som udgør den anden, længere akse. På midten af pladsen hvor de to akser mødes, står Jacques Salys rytterstatue af kong Frederik 5. med front mod Marmorkirken.[1]

I nyere tid er Amalienborg-aksen blevet forlænget og genfortolket. I 1983 blev den lille park Amaliehaven anlagt mellem Amalienborg og havnekanten med et stort centralt springvand, der ligger lige på aksen. Med anlæggelsen af operahusetHolmen mellem 2001 og 2004 blev aksen desuden forlænget over havnen.[2] Begge projekter blev udtænkt og finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og var kontroversielle ved deres respektive anlæggelser.

I nr. 19 ligger Estlands ambassade.[3]

Noter

  1. ^ "Arkitektur som manifestation". ArkSite. Arkiveret fra originalen 19. juli 2011. Hentet 2010-07-12.
  2. ^ "Amalienborg Palace - The Royal Residence". Copenhagen Portal. Arkiveret fra originalen 3. august 2010. Hentet 2010-07-12.
  3. ^ https://www.thecopenhagenbook.dk/index/embassies.aspx

Eksterne henvisninger

55°41′04″N 12°35′30″Ø / 55.6844°N 12.5917°Ø / 55.6844; 12.5917