Trinbræt

I denne artikel vil vi udforske emnet Trinbræt og dets indvirkning på nutidens samfund. Trinbræt har været genstand for interesse og debat i årevis, og dets relevans er ikke blevet mindre med tiden. I de seneste årtier har vi set betydelige fremskridt og forskning omkring Trinbræt, hvilket har ført til større forståelse og bevidsthed om dets betydning. Gennem denne artikel vil vi dykke ned i de forskellige aspekter omkring Trinbræt, fra dets historie og udvikling til dets indflydelse på forskellige områder af dagligdagen. Vi håber, at denne udforskning bidrager til at kaste lys over Trinbræt og dets implikationer i nutidens verden.

Emmersbæk TrinbrætHirtshalsbanen.

Et trinbræt er en "lille" jernbanestation, der som oftest blot består af en billetautomat og en ventesal samt en-to perroner, eller blot en grusperron.

Jernbanemæssigt bruges betegnelsen trinbræt om et togekspeditionssted af kategorien holdesteder, hvor udveksling af passagerer kan finde sted: "Trinbræt: Togekspeditionssted hvor udveksling af passagerer kan finde sted. Holdested hele døgnet".[1] Et trinbræt ligger således på den fri bane, men kan ligge helt eller delvist på en station.

De fleste af S-banens stationer er faktisk trinbrætter. For eksempel er Nørreport (Kn) trinbræt på den fri bane mellem stationerne København H (Kh) og Østerport (Kk), og Ølby (Ølb) er trinbræt mellem stationerne Ølsemagle (Ølm) og Køge (Kj).

Eksempel på trinbræt beliggende på en station, det vil sige inden for stationsgrænsen ses i Varde. Der ligger hele to: det sydlige Varde Kaserne T og det nordlige Arnbjerg T (nedlagt 2002[2]).

Trinbræt kan også anvendes så toget kun standser for af- eller påstigning af passagerer, hvilket betyder at toget ikke standser, om der ikke står ventende passagerer på trinbrættet, eller når der ikke er passager der ønsker at stige af toget.

Referencer


Søsterprojekter med yderligere information: