Strandvold med flerårige planter

Denne artikel analyserer vigtigheden af ​​Strandvold med flerårige planter i dagens samfund. Strandvold med flerårige planter har været et tilbagevendende tema på forskellige områder, fra politik til teknologi, herunder uddannelse og miljø. Det er et emne, der har skabt debatter, kontroverser og nye opdagelser gennem årene. Strandvold med flerårige planter har vist sig at være grundlæggende i menneskers liv, og har indflydelse på deres beslutninger, deres måde at leve på og deres måde at møde daglige udfordringer på. Denne artikel vil undersøge, hvordan Strandvold med flerårige planter har udviklet sig over tid, og hvilken indflydelse det har haft på samfundet. Derudover vil fremtidige projektioner af Strandvold med flerårige planter og dets mulige indflydelse på hverdagen blive udforsket.

Bukketorn hører hjemme på den stenede strand.

På gamle strandvolde opstår der efterhånden et plantesamfund af flerårige planter. I en overgangsfase fra Enårig vegetation på stenede strandvolde kan mosser og laver dominere i pletter. Det er fælles for arterne, at de skal være salttålende i en eller anden grad, men havpåvirkningen aftager med stigende afstand til havstokken.

Plantevækst

De typiske planter i denne naturtype er:

Galleri med typiske arter på Strandvolde med enårige planter

Natura 2000

Strandvold med flerårige planter er en naturtype i Natura 2000 med betegnelsen 1220 Flerårig vegetation på stenede strande . Naturtypen findes almindeligt langs kysterne i de indre danske farvande, som er udsat for en vis bølgepåvirkning fra havet, især på kyster langs Østersøen, Kattegat og Store- og Lillebælt [1][2]

Litteratur

Eksterne henvisninger

Litteratur

  • Peter Vestergaard: Planter på rullesten i Urt, 2011, 1, side 29-36

Noter

  1. ^ Habitatbeskrivelser, årgang 2016 Arkiveret 24. maj 2018 hos Wayback Machine mst.dk p.8
  2. ^ Fredshavn, Jesper; Nygaard, Bettina; Ejrnæs, Rasmus; Damgaard, Christian; Therkildsen, Ole Roland; Elmeros, Morten; Wind, Peter; Johansson, Liselotte Sander; Alnøe, Anette Baisner; Dahl, Karsten; Nielsen, Erik Haar; Pedersen, Helle Buur; Sveegaard, Signe; Galatius, Anders; Teilmann, Jonas (2019). Bevaringsstatus for naturtyper og arter – 2019, Habitatdirektivets Artikel 17-rapportering (PDF). Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi. s. 14. ISBN 978-87-7156-437-2. Hentet 1. november 2019.