I den følgende artikel vil vi udforske virkningen af Niels Christian Fausing på forskellige aspekter af samfundet. Niels Christian Fausing har været et emne for interesse og debat i lang tid, og dets indflydelse strækker sig til områder som politik, kultur, økonomi og hverdagsliv. Når vi undersøger Niels Christian Fausing's rolle på disse områder, vil vi dykke ned i de mange dimensioner, der udgør dens betydning og relevans i dag. Gennem detaljerede analyser håber vi at kunne kaste lys over de effekter Niels Christian Fausing har på vores liv, og hvordan det har formet den verden, vi lever i.
Om Fausing vides ikke meget. Han var gårdejersøn, blev seminarist 1826 fra Borris Seminarium, blev student som privatist 1838 og cand. theol.1844. I 1836 ægtede han i Gørding Marie Voetmann (7. juli 1817 i Skive – 1906 på Viborg Sindssygehospital), datter af Peter Marcus Voetmann og Christine Elisabeth Blegvad. Han blev kapellan1847 hos sognepræsten for Gellerup og Sunds, 1848 hos sognepræsten for Jerne og Skads. Han var svag af helbred og efter flere års "brystbetændelse" døde han 15. april 1857, fire uger efter at være blevet udnævnt til sognepræst for Torsted og Hover Sogne i Ribe Stift, men uden at have tiltrådt sit embede.
Ifølge S.V. Wibergs præstehistorier ernærede Fausing som fattig student i København ved sin færdighed i at klippe silhouetter, og han har gengivet ca. 150 af samtidens kendte personer ("... ernærede, medens han laa i Kjøbenhavn, sig og sin Hustru ved sin Færdighed i, at klippe Silhouetter, som lignede meget godt; var i det Hele meget kunstfærdig; derhos retskaffen og elskelig."). Manden bag de vellignende silhouetter af guldalderens personer var længe ukendt, men Fausing blev identificeret af Bjørn Ochsner efter grundige arkivstudier. De fleste af hans værker findes nu på Det Kongelige Bibliotek.
Fausing og hans kone optræder i folketællingen1. februar1840 og viser sig da at bo i "St. Pederstræde 123, Baggaarden 2den Sal" (senere gadenr. 43). Han opgiver sig som "Studiosus Theologiæ lever tildels af Informationer". Fredag den 4. september samme år har Aarhuus Stifts-Tidende følgende annonce: "Stud. theol. Fausing, bekjendt fra Kjøbenhavn som heldig Silhouetteur, agter at forblive her i Byen til Mandag Aften og træffes hos Farver Woetmann paa det store Torv. Dersom Nogen skulde ønske at silhouetteres, vil Prisen være 1 Mk. 8 B Stykket." Fausing kom af sted som planlagt, den 7. september, og opføres to dage efter i avisen under rejsende med "Jahnsens Paquet til Kjøbenhavn": "Student Fausing. Mad. Fausing."