I dagens verden er Stortingsvalget 2013 blevet et mere og mere relevant emne. Hvad enten det er på grund af dets indflydelse på samfundet, dets indflydelse på populærkulturen eller dets betydning på det videnskabelige område, har Stortingsvalget 2013 skabt stor interesse på forskellige områder. I årenes løb er Stortingsvalget 2013 og dets implikationer i forskellige sammenhænge blevet diskuteret bredt. I denne artikel vil vi i detaljer dække alle de relevante aspekter af Stortingsvalget 2013, udforske dens oprindelse, dens udvikling over tid og dens aktuelle relevans. Derudover vil vi analysere fremtidsudsigterne for Stortingsvalget 2013 og dens mulige indvirkning på den moderne verden.
Stortingsvalget 2013 fandt sted i Norge den 9. september2013, selv om nogle kommuner derudover også afholdt afstemning dagen før. Ifølge de foreløbige resultater fik koalitionen, der udfordrede den siddende regering, 96 pladser i Stortinget, mens den rød-grønne regeringskoalition opnåede 72 pladser, og det grønne parti fik en. Arbeiderpartiet blev det største parti med 30,8% af stemmerne, det næststørste parti blev Høyre - de konservative - (26,8%), med en betydelig stigning (9,6%).[1]Erna Solberg (Høyre) overtog statsministerposten efter Jens Stoltenberg den 16. oktober 2013, som leder af en mindretalsregering, bestående af Høyre og Fremskrittspartiet[2].
Valget i Norge afholdes en mandag i september, som regel den anden eller tredje mandag, bestemt af regeringen. Dette valg blev afholdt den anden mandag. Hver kommune kan åbne nogle eller alle afstemningssteder dagen før den landsdækkende valgdag. [3]