Sigurdsgade

I dagens verden er Sigurdsgade blevet et mere og mere relevant emne af interesse på forskellige områder. Hvad enten det er på det personlige, faglige, akademiske eller politiske område, har Sigurdsgade skabt en stor gennemslagskraft og har sat gang i debat og refleksion blandt eksperter og samfundet generelt. Dens indflydelse spænder fra kultur til teknologi, herunder økonomien og miljøet. I denne artikel vil vi undersøge, hvordan Sigurdsgade har transformeret og fortsætter med at transformere den verden, vi lever i, såvel som dens kort- og langsigtede implikationer.

Sigurdsgade set fra Haraldsgade.
Kaffebrænderiet Merkur.

Sigurdsgade er en gade i HaraldsgadekvarteretYdre Nørrebro i København. Den er en sidegade til Haraldsgade og løber skråt gennem kvarteret før den ender i Lersø Park Allé. Gaden er navngivet efter Sigurd, der er det skandinaviske navn for den germanske sagnhelt Siegfried, der behandles i digtkredsen »Nibelungenlied«.

Hjørneejendommen mod Hermodsgade er fredet.

Sigurdsgade 25: Her lå Kaffebrænderiet Merkur A/S fra 1933. Lagerbygningen til de rå kaffebønner blev dog først udbygget efter krigen. Det larmende, lugtende og osende kaffebrænderi har ligget midt blandt beboelse. Den har siden været malerfirma og bønnespiredistributionscentral. Bygningen er også blevet brugt til at dyrke østershatte for første gang i Danmark. I dag bliver bygningen brugt til vvs-firma og en polsk forening.

På Sigurdsgade ligger natklubben af samme navn, ejet af Flemming Sand og Martin Koch-Søfeldt. Klubben består af tre barer over to etager, og kan rumme op til 700 gæster af gangen.[1]

Referencer

Eksterne henvisninger

55°42′12.95″N 12°33′8.5″Ø / 55.7035972°N 12.552361°Ø / 55.7035972; 12.552361