Radiograf Rådet

Radiograf Rådet er et emne, der har fanget mange menneskers interesse gennem tiden. Dens relevans kommer til udtryk i forskellige aspekter af dagligdagen, fra populærkultur til politik og økonomi. Når vi udforsker dets implikationer, opdager vi et univers af muligheder, der vækker vores nysgerrighed og inviterer os til at reflektere over den menneskelige natur. I denne artikel vil vi dykke ned i dybden af ​​Radiograf Rådet og udforske dens oprindelse, virkning og udvikling gennem historien. Gennem en detaljeret analyse vil vi søge at bedre forstå dette fænomen og dets indflydelse på den moderne verden.

Foreningen af Radiografer i Danmark (FRD) var navnet på den faglige forening, der varetager radiografernes og de radiografstuderendes interesser i Danmark (inklusive Færøerne og Grønland). Foreningen skiftede efter kongresbeslutning 1. oktober 2011 navn til Radiograf Rådet med virkning fra 1. januar 2012.

Fagforeningen blev stiftet i 1971 og medlemstallet udgør ca. 2.600.

I 2001 ændres uddannelsen til en professionsbachelor, og forlænges med ½ år til 3½ år. De første professionsbachelorer i radiografi blev færdiguddannet i 2004.

Radiograf blev i 2002 en beskyttet titel, og kun personer med den rette autorisation må kalde sig radiografer.

Foreningens formand har siden 2023 været radiograf Christian Gøttsch Hansen.

Radiograf Rådet er medlem af Sundhedskartellet og var tidligere medlem af FTF; men siden 1. januar 2019 er FRD medlem af FH.

Fagforeningen udgiver fagbladet Radiografen, som udkommer fire gange om året.

Medlemmer har mulighed for at blive optaget som kunder i foreningens egen bank, som hedder Radiografbank.

Spire
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.