I dagens verden er 2007 et emne, der er blevet aktuelt på forskellige områder af samfundet. Fra dens indflydelse på folks daglige liv til dens indflydelse på økonomien og politik, er 2007 blevet et grundlæggende element at tage hensyn til i dag. Gennem årene har 2007 genereret debatter, kontroverser og forskellige holdninger, der har præget den måde, vi opfatter det og forholder os til det. I denne artikel vil vi dykke ned i de forskellige aspekter omkring 2007, fra dets oprindelse til dets indvirkning på nutidens samfund, og analysere dets betydning og de implikationer, det har på vores daglige liv.
1. januar – En storm rammer Danmark og Sydsverige. Øresundsbroen er lukket i et par timer og to højhuse i Rødovre evakueres pga. frygt for sammenstyrtning.
1. januar – Nytårsaften forløber nogenlunde fredeligt, men med flere påsatte brande end normalt og i København (på Istedgade), i Århus og Slagelse angribes brandfolk med sten og kasteskyts. To personer mister livet nytårsaften, en i en faldulykke fra et vindue, en under et slagsmål ved en fest.
17. januar – En urmager i København sigtes for drabsforsøg, da han i forbindelse med et røveriforsøg mod butikken dagen i forvejen skød og sårede to af røverne.
19. januar – En orkan hærger det centrale Europa med vindstød på over 200 km/t. Hidtil er 47 mennesker omkommet som følge af det voldsomme uvejr.
19. januar – Den tyrkisk-armensk journalist Hrant Dink bliver myrdet i Istanbul. Han var for nylig blevet dømt for at have kritiseret "tyrkheden" i samfundet og havde modtaget trusler på livet fra tyrkiske nationalister.
4. februar – Christer Petterssons kæreste offentliggør breve, hvor Pettersson skriver at det var ham der myrdede Olof Palme.
4. februar – Bayersk domstol afgør at tidligere SS-officer Søren Kam ikke skal udleveres til retssag i Danmark om drabet på B.T.s redaktør Carl Henrik Clemmensen i 1943.
4. februar – Jakarta i Indonesien udsættes for store oversvømmelser, hvorunder mindst 20 personer omkommer og over 340.000 bliver hjemløse.
21. februar – I Italien går Romano Prodis regering af efter blot ni måneder ved magten efter at have tabt en afstemning i parlamentet
21. februar – fire ansatte afskediges som følge af afsløringerne i TV 2-dokumentaren om Strandvænget i Nyborg
21. februar – ca. halvdelen af landet rammes af en voldsom snestorm, der over flere dage giver voldsomme problemer for trafikken. Mange steder frarådes alt udkørsel, busser, tog og fly forsinkes eller aflyses, og helt usædvanligt råder DSB i en periode folk til at holde sig væk og lade være med at tage S-toget.
22. februar – de nordlige og østlige egne af Danmark rammes af en voldsom snestorm, der lammer store dele af trafikken.
7. marts – Det protestantiske Demokratiske Unionistparti (DUP) og det katolske Sinn Fein får deres bedste resultater nogensinde ved det nordirske parlamentsvalg.
11. marts – Den franske præsident Jacques Chirac meddeler, at han ikke genopstiller til præsidentvalget i år.
1. august – 41.000 spejdere fra 158 lande fejrer Spejderbevægelsens 100 års fødselsdag kl. 8.00 på 21st World Scout Jamboree i England. Spejdere over hele verden fejrer samme begivenhed kl. 8.00 lokal tid.
17. september - de første varsler for finanskrisen viser sig, da den britiske bank Northern Rock kommer i likviditetsproblemer, og oplever et bank run, da bankens kunder om mandagen står i kø for at hæve pengene i banken. Banken overtages kort efter af Bank of England
17. september - kopier af Guldhornene blev stjålet fra en udstilling i Jelling
28. oktober – SLV grounder SAS' fly af typen Q400 fra producenten Bombardier efter endnu et uheld. Samtidig vælger SAS at sælge alle deres fly af denne type.
27. december – Ved et kup mod Danske Banks fordelingscentral i Brabrand opnår tre røvere det næststørste udbytte i Danmarkshistorien – 26,7 millioner kr.