I dagens verden har FTF opnået betydelig relevans på forskellige områder, hvilket genererer en effekt, der går ud over det forventede. Siden dets fremkomst har FTF fanget opmærksomheden hos eksperter og den brede offentlighed og genereret debatter, forskning og forskellige meninger, der har markeret dets betydning og omfang i det moderne samfund. I denne artikel vil vi dykke ned i essensen af FTF, udforske dens implikationer, dens udvikling over tid og dens indflydelse på forskellige sfærer, og demonstrere den indflydelse, som denne unikke figur/tema/dato har på vores nuværende virkelighed.
FTF (engelsk: FTF – Confederation of Professionals in Denmark[1]) var en dansk hovedorganisation for 450.000 offentligt og privat ansatte.[2] Mere end 80 forskellige fagforeninger og forbund arbejdede i FTF sammen i forhold til arbejdsgivere, politikere, danske og internationale myndigheder og offentligheden. FTF blev stiftet i 1952 og var partipolitisk uafhængig. I 2018 fusionerede organisationen med det daværende LO til Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).
FTF hed oprindeligt Fællesrådet for Danske Tjenestemands- og Funktionærorganisationer og senere Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd, men det blev på kongressen i november 2006 besluttet at afskaffe det lange navn og blot kalde organisationen for FTF.
De fleste af FTF's medlemmer havde opnået mellemlange videregående professionsbacheloruddannelser, især velfærdsuddannelser.
Den 13. april 2018 godkendte FTF og LO at stifte en ny, fælles hovedorganisation, forkortet FH. Siden d. 1. januar 2019 har FH været en realitet.[3]
FTF's 80 medlemsorganisationer med i alt 450.000 medlemmer omfattede vidt forskellige fagforbund. FTFs medlemmer fandtes både på det private og det offentlige arbejdsmarked. Tre fjerdedele af medlemmerne i organisationerne arbejdede i det offentlige.
Blandt medlemsorganisationerne var:
Fælles for organisationerne var, at deres medlemmers uddannelser var professions- og erhvervsrettede.[forklar yderligere]
Bente Sorgenfrey blev ved kongressen i november 2003 og igen i 2006 og 2009 valgt til FTF's formand for en tre-årig periode. Siden udpegede forretningsudvalget Kent Pedersen til næstformand.
FTF dækkede en stor del af det danske arbejdsmarked og sad med i en lang række udvalg, nævn, arbejdsgrupper, hvor rammebetingelser for medlemmernes fremtidige forhold blev afgjort.
Derudover udførte FTF en række opgaver: