I denne artikel vil vi udforske Foreningen af Danske Sceneinstruktører og dens indvirkning på det moderne samfund i detaljer. Foreningen af Danske Sceneinstruktører har været et emne for diskussion og undersøgelse i årevis, og dets virkninger kan ses i forskellige aspekter af dagligdagen. Fra sin oprindelse til sin nuværende indflydelse har Foreningen af Danske Sceneinstruktører formet den måde, vi interagerer, tænker og opfører os på. Gennem en omfattende analyse vil vi undersøge, hvordan Foreningen af Danske Sceneinstruktører har udviklet sig over tid, og hvilke implikationer det har for fremtiden. Denne artikel vil give et dybt og indsigtsfuldt syn på Foreningen af Danske Sceneinstruktører og dets relevans i den moderne verden.
Foreningen af Danske Sceneinstruktører (FDS) er en fagforening, der organiserer instruktørerer der arbejder med teater. Foreningen er en af Danmarks mindste fagforeninger, med omkring 160 medlemmer, og har et sekretariat, der deler lokaler med Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere, som sammen danner Autorhuset. Foreningen udgiver fagbladet Det Postomdelte Fagblad.
Som andre kunstneriske fagforeninger er en del af foreningens formål at udpege eller anbefale kandidater til relevante kunstpolitiske organer, blandt andet i Kulturministeriet.
FDS var medlem af hovedorganisationen FTF.[1]
Foreningen af Danske Sceneinstruktører blev stiftet af skuespilleren og sceneinstruktøren Kresten Juul i 1948.