I denne artikel vil vi behandle Rentemestervej, et emne, der har fanget opmærksomheden hos adskillige personer rundt om i verden. For at give et omfattende og detaljeret overblik over Rentemestervej, vil vi udforske forskellige aspekter relateret til dette emne, fra dets oprindelse til dets relevans i dag. Derudover vil vi undersøge forskellige perspektiver og meninger fra eksperter på området med det formål at tilbyde læserne en dyb og komplet forståelse af Rentemestervej. Derudover vil vi analysere den påvirkning, som Rentemestervej har haft på forskellige områder, samt dens mulige implikationer for fremtiden. I sidste ende har denne artikel til formål at kaste lys over Rentemestervej og give læserne et informeret og berigende perspektiv på dette emne.
Rentemestervej, indtil 1930 H.C. Jensens Vej, er en gade i den københavnske bydel Bispebjerg.[1] Gaden er øst-vest gennemgående i kvarteret Nordvestkvarteret.[2]
Gaden forløber fra den tidligere Lygten Station/Ringbanen, ca. 1,4 kilometer, til Utterslev Kirke.[3]
Indtil 1930 hed gaden H.C. Jensens Vej, herefter omdøbt til nuværende Rentemestervej.[4]
Rentemestervej har sit afsæt i Lygten, krydser Frederiksborgvej og Tomsgårdsvej og slutter i krydset med Sokkelundsvej og Utterslev torv.
Ejendommen nummer 14 er fredet, det er Nielsen og Jespersens (siden NJ Plast) plastvarefabrik fra 1934. I nummer 25 ligger MillFactory, tidligere Werner Studio. Lige vest for krydset med Tomgårdsvej ligger Kulturhuset BIBLIOTEKET, det grænser op til Ungdomshuset på Dortheavej 61. Boligejendommen på hjørnet af Smedeholmen er tegnet af Emanuel Monberg. Gaden afslutter ved Utterslev Kirke.
Tidligere havde Glud & Marstrand en emaljevarefabrik i gaden som bl.a. producerede Madam Blå kaffekander. Ligeledes har legetøjsfabrikken Tekno haft til huse her.[5]
Geodatastyrelsen og Danmarks Miljøportal har til huse i nummer 8.[6][7]