Pave Simplicius

I denne artikel skal vi udforske virkningen af ​​Pave Simplicius på det moderne samfund. Pave Simplicius har været et emne af konstant interesse, og dets indflydelse strækker sig til forskellige områder, fra populærkultur til politik og økonomi. Gennem årene har Pave Simplicius udløst debatter og kontroverser, genereret modstridende meninger og forskellige holdninger. I denne forstand er det afgørende kritisk og objektivt at analysere den rolle, som Pave Simplicius spiller i øjeblikket, såvel som dens mulige udvikling i fremtiden. Gennem detaljeret analyse håber vi at tilbyde et omfattende og berigende syn på Pave Simplicius, så vores læsere bedre kan forstå dets omfang og betydning i dag.

Simplicius 1.
Latin: Simplicius
FødenavnSimplicius
Født???
Tivoli, Italien
Valgt3. marts 468 Rediger på Wikidata
Indsat468
Død10. marts 483
Rom Rediger på Wikidata
HvilestedPeterskirken Rediger på Wikidata
Festdag10. marts
Forgænger
Hilarius 1.
Efterfølger
Felix 3.

Pave Simplicius 1. (død 10. marts 483) var pave i perioden 468-483. Han blev helgenkåret efter sin død.

Simplicius stammede fra Tivoli, Italien og søn af en mand ved navn Castinus. Det meste af det, man kender til ham, stammer fra Liber Pontificalis.

Simplicius var tilhænger af beslutningen på det 4. økumeniske koncil i Kalkedon, hvor tilhængerne af Eutyches blev fordømt som kættere. Han støttede også italienerne mod plyndrende barbariske indtrængende, men måtte se til, da heruliske lejesoldater gjorde oprør og udråbte Odoaker til konge af Italien i 476 efter at have afsat Romulus Augustus, den sidste kejser i det Vestromerske rige. Odoaker foretog dog ikke de store forandringer vedrørende styret af Rom, som Simplicius sad solidt på. Overordnet set arbejdede denne på at fastholde Roms autoritet i den vestlige kirke.

Simplicius bliver endvidere krediteret for at have opført en kirke, der fik navn efter den kvindelige martyr og jomfru, Sankt Bibiana.

Hans festdag er dødsdagen, 10. marts.

Foregående: Paverækken
Pave Simplicius
468-483
Efterfølgende:
Hilarius 1.
461-468
Felix 2.
483-492