H.C. Andersens Barndomshjem

Emnet for H.C. Andersens Barndomshjem er et emne, der har været genstand for interesse og debat i lang tid. Fra sin oprindelse til i dag har H.C. Andersens Barndomshjem fanget opmærksomhed fra mennesker fra forskellige felter, hvad enten det er på grund af dets indflydelse på samfundet, dets relevans i historien eller dets indflydelse på menneskers daglige liv. I denne artikel vil vi gå i dybden med den rolle H.C. Andersens Barndomshjem har spillet gennem tiden, samt dens relevans i dag. Fra dets oprindelse til dets udvikling vil vi undersøge, hvordan H.C. Andersens Barndomshjem har påvirket forskellige områder af livet, og hvad fremtiden bringer for det. Gennem detaljeret analyse og et kritisk perspektiv sigter vi mod at kaste lys over de mest relevante aspekter af H.C. Andersens Barndomshjem og dermed tilbyde læseren en dybere forståelse af dette fascinerende emne.

H.C. Andersens Barndomshjem
H.C. Andersens Barndomshjem
H.C. Andersens Barndomshjem
Generelle informationer
TypeKulturhistorie
BeliggenhedOdense
AdresseMunkemøllestræde 3-5, 5000 Odense C
Grundlagt1931 (1931)
DirektørHenrik Harnow (Museum Odense)
KuratorSine Jensen Smed
Eksterne henvisninger
hcandersenshus.dk
CVR-nummer39156040
P-nummer1023246976
Oversigtskort
H.C. Andersens Barndomshjem ligger i Odense
H.C. Andersens Barndomshjem
H.C. Andersens Barndomshjem
H.C. Andersens Barndomshjems placering i Odense

55°23′40.2″N 10°23′14.4″Ø / 55.394500°N 10.387333°Ø / 55.394500; 10.387333

Ikke at forveksle med H.C. Andersens Hus.

H.C. Andersens Barndomshjem er et mindre museum, der ligger i Munkemøllestræde 3-5, oprindelig Klingenberg 646[1] i Odense, og udgør et samlet areal på ca. 42 m², som skomagerfamilien med den da toårige H.C. Andersen tilflyttede i maj måned 1807 og beboede frem til 1819. I H.C. Andersens barndom bestod huset af tre lejligheder. I den første boede H.C. Andersen med sine forældre og i de to øvrige lejligheder boede henholdsvis handskemagersvend Frantz Köcker med familie og i den anden ende af huset hattemagersvend Phillip Schenk og hans kone. Familierne Andersen og Köcker havde fælles forstue som indgang til de to lejligheder.

Da H.C. Andersens far, skomager Hans Andersen, døde i 1816, blev H.C. Andersen og hans mor boende i lejligheden. I 1818 giftede moderen sig igen med en ung skomagersvend Niels Jørgen Gundersen. Cirka et år senere måtte familien dog flytte, da ejeren, den velhavende skomager Christian Huus, døde og hans enke solgte ejendommen på auktion.

Ejendommen Munkemøllestræde 3-5 blev i 1931 af Odense Teater overdraget til Odense Kommune efter at være ført tilbage til sin oprindelige skikkelse.

Barndomshjemmet fungerer som et mindre filialmuseum under hovedmuseet H.C. Andersens Hus. Begge er en del af museumsorganisationen Museum Odense. Udstillingen i barndomshjemmet viser en tilbageført rekonstruktion af familien Andersens og familien Köckers lejlighed.

Kilder og eksterne henvisninger

Kilder

  1. ^ Dansk litteraturs historie: 1800-1870 Søren Schou, Google Books