I denne artikel skal vi tage fat på emnet Undtagelsen, et emne der har været genstand for stor interesse og debat i de senere år. Undtagelsen har rejst blandede meninger og har været genstand for undersøgelse af adskillige eksperter på området. Gennem denne artikel vil vi analysere i dybden de forskellige aspekter relateret til Undtagelsen, fra dets oprindelse og udvikling til dets indvirkning på det nuværende samfund. Derudover vil vi undersøge de forskellige perspektiver og tilgange, der findes omkring Undtagelsen, med det formål at give en omfattende og berigende vision om dette emne. Uden tvivl er Undtagelsen et aktuelt emne, der fortjener at blive udforsket i detaljer, og vi er sikre på, at denne artikel vil give et frisk og indsigtsfuldt perspektiv på det samme.
Undtagelsen er en roman fra 2004 skrevet af Christian Jungersen.
Romanen følger personerne Iben, Malene, Camilla og Anne-Lise, der alle arbejder på Dansk Center for Information om Folkedrab – en fiktiv organisation i København. Iben, Malene og Camilla modtager i starten alle tre dødstrusler på deres email fra en ukendt afsender. Ydermere har Iben være udsat for en voldsom hændelse i Kenya. Centralt i bogen er kvindernes sociale sammenspil.
Jungersen modtog i 2005 De Gyldne Laurbær og P2 Romanprisen for romanen. Da romanen udkom i USA i 2007 kaldte New York Times' anmelder, Marcel Theroux den for et arketypisk sofistikeret thriller-komplot.[1]
Romanen blev filmatiseret i 2020.