Turing-prisen

I dagens verden er Turing-prisen blevet et emne af stor relevans og interesse for et bredt spektrum af mennesker. Vigtigheden af ​​Turing-prisen har overskredet alders-, køns- og kulturbarriererne og har fanget både forskeres, fagfolks, entusiasters og nysgerriges opmærksomhed. Siden dets fremkomst har Turing-prisen haft en betydelig indvirkning på forskellige aspekter af samfundet, lige fra den måde, vi kommunikerer på, til den måde, vi udfører vores daglige aktiviteter på. I denne artikel vil vi i dybden undersøge virkningen af ​​Turing-prisen på forskellige områder og dens relevans i den moderne verden.

A.M. Turing-prisen (eng. A.M. Turing Award) er en pris som gives én gang årligt af den amerikanske Association for Computing Machinery (ACM) til en person udvalgt på grundlag af sine teknisk-videnskabelige bidrag til datalogien. Bidragene bør have varig og betydelig indflydelse. Hovedparten af modtagerne har været dataloger.

Prisen er opkaldt efter Alan Turing (1912-1954), en britisk matematiker som betragtes som datalogiens grundlægger. Prisen omtales nogle gange som “datalogiens nobelpris”. Fra 2007 til 2013 udløste prisen en pengesum på $250.000 med støtte fra Intel og Google. Siden 2014 har prisen udløst en pengesum på 1 million $, med støtte fra Google.

Nedenfor er en liste over modtagere af Turing-prisen med angivelse af det felt, deres bidrag falder inden for. Den eneste dansker, der har modtaget Turing-prisen, er Peter Naur i 2005 for fundamentale bidrag til design af programmeringssprog, definitionen af ALGOL 60, til design af compilere og til computerprogrammering.

Modtagere af Turing Award

1960'erne
1970'erne
1980'erne
1990'erne
2000'erne
2010'erne
2020'erne

Referencer

Eksterne henvisninger

Wikimedia Commons har medier relateret til: