I dagens verden er Tidslinje for kristendommen et relevant emne og af stigende interesse for en bred vifte af mennesker. Uanset om det er hverdagen, politik, teknologi eller et hvilket som helst andet felt, spiller Tidslinje for kristendommen en afgørende rolle for den måde, vi lever på, og hvordan vores miljø udvikler sig. Efterhånden som samfundet udvikler sig og omstændighederne ændrer sig, er det vigtigt at holde sig orienteret og reflektere over Tidslinje for kristendommen, både i dens nuværende kontekst og dens historiske relevans. I denne artikel vil vi dykke ned i den fascinerende verden af Tidslinje for kristendommen og udforske dens forskellige aspekter og implikationer for vores daglige liv.
Tidslinje for kristendommen
- 7-4 f.Kr....30-33 – Jesu fødsel og død.
- 50 (?) – Apostelmødet i Jerusalem.
- 325 – 1. økumeniske koncil i Nikæa (Nikæa I). Det vedtages, at Faderen og Sønnen er "af samme væsen".
- 325 – Fødselskirken i Bethlehem beordres opført af Konstantin den Store (færdiggjort 333 ?).
- 354 - Augustin af Hippo fødes.
- 381 – 2. økumeniske koncil i Konstantinopel (Konstantinopel I). Det præciseres, at Helligånden skal tilbedes sammen med Faderen og Sønnen.
- 430 - Augustin af Hippo dør.
- 431 – 3. økumeniske koncil i Efesos (Koncilet i Efesos). Det vedtages, at Jomfru Maria skal kaldes theotokos (dvs. "Gudføderske" eller "Guds Moder").
- 451 – 4. økumeniske koncil i Kalkedon i Lilleasien. Det vedtages, at Jesus Kristus havde en fuldstændig menneskelig og guddommelig natur, og at han var én person ("Ordet").
- 537 – Hagia Sofia indvies.
- 553 – 5. økumeniske koncil i Konstantinopel (Konstantinopel II). Visse tidlige tekster (f.eks. af Origenes) fordømmes.
- 680-681 – 6. økumeniske koncil i Konstantinopel (Konstantinopel III). Det vedtages, at Jesus Kristus havde to viljer, en guddommelig og en menneskelig.
- 732 – Slaget ved Poitiers. Karl Martel standser muslimernes fremrykning nord for Pyrenæerne.
- 787 – 7. økumeniske koncil i Nikæa (Nikæa II). Det fastslås, at billeder må æres, ikke dyrkes. Ikonoklasme fordømmes.
- 869-870 – 8. økumeniske koncil i Konstantinopel (Konstantinopel IV) – romersk-katolske kirke.
- 879-880 – 8. økumeniske koncil i Konstantinopel (Konstantinopel IV) – ortodokse kirke.
- 965 – Harald Blåtand erklærer på Den Store Jellingsten, at han har kristnet danerne.