Saint-Omer

I denne artikel vil vi udforske den fascinerende historie om Saint-Omer og dens indflydelse på nutidens samfund. Fra dens beskedne begyndelse til dens relevans i dag har Saint-Omer spillet en afgørende rolle i forskellige aspekter af hverdagen. Gennem tiden har Saint-Omer været genstand for intens debat og har inspireret utallige forskning, der viser dens betydning inden for så forskellige områder som videnskab, kultur, politik og mange andre. Gennem detaljeret analyse vil vi undersøge, hvordan Saint-Omer har udviklet sig gennem årene, og hvordan det fortsætter med at forme verden omkring os.

Saint-Omer
Sint-Omaars
Saint-Omers byvåben
The theater « le moulin à café »
The theater « le moulin à café »
Overblik
Land Frankrig
Postnr.62500 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 14.358 (2022) Rediger på Wikidata
 - Areal16,4 km²
 - Befolknings­tæthed875 pr. km²
Andet
TidszoneUTC+1 (normaltid)
UTC+2 (sommertid) Rediger på Wikidata
Højde m.o.h.0 m, 27 m, 4 m Rediger på Wikidata
Hjemmesidewww.ville-saint-omer.fr
Oversigtskort
Saint-Omer ligger i Frankrig
Saint-Omer
Saint-Omer
Saint-Omers beliggenhed i Frankrig 50°44′46″N 2°15′42″Ø / 50.7461°N 2.2617°Ø / 50.7461; 2.2617

Saint-Omer (fransk udtale: ; vestflamsk: Sint-Omaars) er en kommune og underpræfektur i Pas-de-Calais departement i Frankrig.[1]

Den ligger 68 km vest-nordvest for Lille på jernbanen til Calais, og er beliggende i provinsen Artois. Byen er opkaldt efter Saint Audomar, som bragte kristendommen til området.[2]

Den kanaliserede del af floden Aa begynder ved Saint-Omer og når Nordsøen ved Gravelines i det nordlige Frankrig. Under dens mure forbinder Aa sig med Neufossé-kanalen, som ender ved floden Lys.

Historie

Saint-Omer optræder første gang i skrifterne i det 7. århundrede under navnet Sithiu (Sithieu eller Sitdiu) omkring klosteret Saint-Bertin, der blev grundlagt på initiativ af Audomar, (Odemaars eller Omer).

Omer, biskop af Thérouanne, oprettede i det 7. århundrede Saint Bertin-klosteret, hvorfra klosteret Notre-Dame var en udløber.[3] Rivalisering og uenighed opstod snart mellem de to klostre; det varede indtil Den franske revolution, og blev særligt voldsom, da St Omer i 1559 blev et bispedømme og Notre-Dame blev ophøjet til katedral.

Kilder og henvisninger

  1. ^ INSEE kommunefil
  2. ^ "Det liv af fædrene, martyrene og andre principale helgener - ST. Omer, B. C." www.ecatholic2000.com.
  3. ^ "St Omer". informationfrance.com. 24. august 2017.