Safety car

I dag er Safety car et yderst relevant emne, der vedrører os alle, uanset om vi er klar over det eller ej. Efterhånden som verden bevæger sig mod en stadig mere usikker fremtid, bliver Safety car en grundlæggende brik i vores liv, der påvirker den måde, vi interagerer med vores miljø, med andre mennesker og endda med os selv. Derfor er det nødvendigt at dykke ned i kendskabet til og forståelsen af ​​Safety car, for at møde de udfordringer, der opstår i denne foranderlige verden. I denne artikel vil vi dykke ned i den fascinerende verden af ​​Safety car og udforske dens implikationer, anvendelser og konsekvenser i vores liv.

En Mercedes-Benz SLS AMG C197 som safety car foran Lewis Hamilton og Jenson Button under kraftigt regnvejr på Sepang International Circuit i 2012.
Der bliver vinket med gule flag, og skiltet med "SC" vises til kørerne.

Safety car (kendt som pace car i USA) er i motorsport en bil, der kommer på banen under racerløb, hvis der er behov for at de konkurrerende biler skal sænke hastigheden, ved blandt andet ulykker eller andet der obstruere sikkerheden på banen.

Funktion

Safety car bliver sendt ud på banen, når der indtræffer en situation, som indebærer at løbet ikke kan fortsætte på normalt vis under trygge forhold. Banemarshalls vil også vifte med gule flag, og vise skilte med bogstaverne «SC». I Formel 1 er safety car udstyret med gule og grønne lys. De grønne lys signalere at køren lige bagved kan passere. Når den førende kører er bagved safety car, ændres lysene til gult. Safety car køres af en professionel racerkører, og må holde en jævn høj hastighed, så dækkene på racerbilerne holdes på en rigtig temperatur, og samtidig undgå at bilenes motorer overophedes.

Eksterne henvisninger