Søndag

I denne artikel skal vi dykke ned i den fascinerende verden af ​​Søndag, og udforske dens mange dimensioner og facetter. Fra dens oprindelse til dens relevans i dag, vil vi dykke ned i en omfattende analyse, der vil give os mulighed for at forstå vigtigheden af ​​Søndag på forskellige områder af livet. Gennem forskellige perspektiver og tværfaglige tilgange vil vi undersøge dets indvirkning på samfundet, kulturen, historien og teknologien og tilbyde et omfattende syn, der vil berige vores viden om Søndag. Denne artikel vil give en panoramaudsigt, der vil invitere os til at reflektere over relevansen og værdien af ​​Søndag i vores nuværende verden.

For alternative betydninger, se Søndag (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Søndag)

Søndag er den første ugedag i mange engelsktalende lande, men i Danmark (og efter ISO-standarden på området) har det siden 1. januar 1973 været den sidste ugedag.

Dette har indvirkning på ugenummereringen, da den første uge i året i det danske kalendersystem er den uge, der indeholder årets første torsdag. I de lande, som har søndag som første ugedag, er den uge den første, som indeholder årets første onsdag.

Navnet søndag, er en rest af den hedenske betegnelse "Solens dag". Ordet stammer fra oldnordisk sunnudagr, som betyder solens dag.

Omkring år 300 kom betegnelsen Herrens dag (latin: dies dominicus) på banen. Fra denne betegnelse stammer f.eks. det italienske domenica, det spanske domingo og det franske dimanche. Det første koncil i Nikæa i 325 vedtog, at søndagen skulle være den kristne helligdag og ikke lørdagen.

Søsterprojekter med yderligere information: