Navassa

Emnet for Navassa er et emne, der har fanget samfundets opmærksomhed i nyere tid. Med stigende interesse og relevans inden for forskellige områder har Navassa skabt debatter, diskussioner og analyser i forskellige sektorer. Fra dens indflydelse på kulturen til dens indflydelse på økonomien har Navassa vist sig at være et emne af stor betydning i dag. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Navassa, og fremhæve dets betydning, implikationer og mulige fremtidige udviklinger. Med en kritisk og analytisk tilgang vil vi dykke ned i Navassas verden for bedre at forstå dens indflydelse på det moderne samfund.

18°24′10″N 75°0′45″V / 18.40278°N 75.01250°V / 18.40278; -75.01250

Øen ligger syd for Cuba, øst for Jamaica og vest for Haiti. Dette er et amerikansk kort som viser USA's krav på øen.

Navassa (engelsk Navassa Island, fransk La Navase, haitisk: Lanavaz eller Lavash) er en lille ø i Vestindien mellem Haiti og Jamaica. Øen regnes til USA's ydre småøer og har hørt til USA siden 18. november 1857 uden at være en inkorporeret del af landet. Øen er ubeboet og forvaltes af United States Fish and Wildlife Service (en myndighed inden for USA's indenrigsministerium, som tager sig af naturbeskyttelse). Haiti hævder at Navassa blev haitisk efter en traktat mellem Frankrig og Spanien 1697, hvor Frankrig fik den vestlige del af Hispaniola, plus nærliggende øer, inklusive Navassa. Modsat hævder USA at have ret til øen efter Guano Islands Act fra 1856.

Fyret på øen var bemandet frem til 1929.
Kort over Navassa

Geografi

Den ubeboede ø, som hører til de Små Antiller, ligger i det centrale Vestindien og har et arel på cirka 5,3 kvadratkilometer og dens højeste punkt er cirka 65 meter over havet. Øen har mest lav vegetation.

Historie

Øen blev sandsynligvis opdaget i 1504 af spanske søfarere under ledelse af Christofer Columbus.

Eksterne henvisninger

Wikimedia Commons har medier relateret til: