Jan Bonde Nielsen

I dag vil vi tale om Jan Bonde Nielsen, et emne, der er til stede i mange menneskers liv. Jan Bonde Nielsen er et bredt og relevant emne i nutidens samfund, der dækker aspekter lige fra det personlige til det globale. Mange mennesker er blevet påvirket af Jan Bonde Nielsen på den ene eller anden måde, og dens indflydelse strækker sig til forskellige områder af dagligdagen. I denne artikel vil vi udforske de mest relevante aspekter af Jan Bonde Nielsen, analysere dens virkning, dens betydning og de implikationer, den har for vores samfund. Gennem denne analyse håber vi at give et klarere og dybere indblik i Jan Bonde Nielsen, og tilbyde værdifuld information, der bidrager til forståelsen og refleksionen omkring dette emne.

Jan Bonde Nielsen
Født20. maj 1938 (86 år)
København, Danmark Rediger på Wikidata
NationalitetDanmark Dansk
Uddannelse og virke
BeskæftigelseSelvbiograf, forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jan Bonde Nielsen (født 20. maj 1938) er en dansk og international erhvervsleder.

Bonde Nielsen blev først udlært som gartner. Derefter startede han gartneribrug i Kenya med dyrkning af plumosus og chrysanthemumstiklinger, som blev sendt med fly til europæiske markeder.

Som 35-årig stod Bonde Nielsen med en bestemmende aktiepost i Burmeister & Wain (B&W), og et turbulent forløb med en voldsom pressehetz førte frem til B&W's konkurs i 1980. Forløbet førte til, at Bonde Nielsen tiltaltes for grov mandatsvig til 146 millioner kroner, men frikendtes 1986 i Københavns Byret.

Efter dommen flyttede Bonde Nielsen til England. Bagmandspolitiet ankede frifindelsen til Østre Landsret, men Bonde Nielsen nægtede at komme hjem og kunne heller ikke udleveres, så straffesagen imod ham blev aldrig endeligt afgjort, og i dag er anklagerne forældede. Fra London har han beskæftiget sig med bl.a. ejendomshandel, men Bonde Nielsen opholder sig i dag mest i Kenya.

I 1981 fik journalisterne Jan Michaelsen og Henning Tøgersen fra Ekstra Bladet Cavlingprisen for deres afdækning af Bonde Nielsens økonomiske transaktioner.

Bibliografi

Spire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.