Jørgen Stegelmann

Jørgen Stegelmann er et emne, der har fanget manges opmærksomhed gennem årene. Med en gennemslagskraft, der overskrider generationer, har Jørgen Stegelmann været genstand for debat, analyse og refleksion på forskellige områder. Fra dens oprindelse til dens relevans i dag, fortsætter Jørgen Stegelmann med at fascinere både eksperter og hobbyfolk. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter relateret til Jørgen Stegelmann, fra dets historiske betydning til dets indflydelse på det moderne samfund. Gennem detaljeret analyse vil vi forsøge bedre at forstå den indflydelse, som Jørgen Stegelmann har haft og fortsat har på vores liv.

Jørgen Stegelmann
Født18. juli 1925 Rediger på Wikidata
Død25. marts 1999 (73 år) Rediger på Wikidata
GravstedHolmens Kirkegård Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseSkoleleder, manuskriptforfatter, filmkritiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Jørgen Stegelmanns grav på Holmens Kirkegård i København.

Jørgen Krøyer Stegelmann (født 18. juli 1925 i København, død 25. marts 1999) var en dansk forfatter, teolog, lærer, skoleleder, filmkritiker og manuskriptforfatter. Stegelmann blev student i 1944 og cand.theol. fra Københavns Universitet i 1951. Allerede inden var han blevet leder af Det danske Filmsamfunds kontor og lærer ved Krebs Skole. Han blev skolens bestyrer i 1955 og besad denne stilling indtil 1993, hvor han frivilligt overdrog posten. Interessen for film betød, at han i 1948 blev filmkritiker ved København og senere Dagbladet Information og Berlingske Tidende. Han var senere medredaktør på magasinerne Film Forum og Kosmorama og fra 1968 filmkonsulent ved Tv-biografen. Han prøvede selv kræfter som manuskriptforfater til filmen Giv Gud en chance om søndagen, der fik premiere i 1970 og skrev desuden en række bøger.

Jørgen Stegelmann var gift med Bodil Stegelmann, og far til Jakob Stegelmann.

Bibliografi

  • Mathisen (1965)
  • Attentatet (1971)
  • Højt til vejrs gik Dannebrog (festskrift til Krebs Skole, 1972)
  • Hvem er hvem hos Holberg? (1974)
  • Mine biografer (Lindhardt og Ringhof, 1986)
  • Mit livs topografi (erindringer, 2000). Hans kone Bodil Stegelmann har redigeret manuskriptet og skrevet et efterskrift.[1]

Eksterne henvisninger

Referencer

  1. ^ Ebbe Iversen (10. november 2000). "Barndommens gader". Berlingske.