Fritz Stuckenberg

I denne artikel vil vi behandle emnet Fritz Stuckenberg, som har været genstand for interesse og debat på forskellige områder. Fritz Stuckenberg er et emne, der har fanget opmærksomhed hos specialister og den brede offentlighed, hvilket har skabt modstridende meninger og dybe refleksioner. Gennem historien har Fritz Stuckenberg været genstand for undersøgelser, analyser og kontroverser, hvilket viser dets relevans og indflydelse på samfundet. Gennem denne artikel vil vi udforske forskellige perspektiver på Fritz Stuckenberg, samt dets indflydelse på forskellige aspekter af hverdagen. Det er væsentligt at forstå vigtigheden af ​​dette spørgsmål og dets implikation i vores nuværende virkelighed, hvorfor det er nødvendigt at gribe det an fra et kritisk og reflekterende perspektiv.

Fritz Stuckenberg
Personlig information
Født16. august 1881 Rediger på Wikidata
München, Bayern, Tyskland Rediger på Wikidata
Død18. maj 1944 (62 år) Rediger på Wikidata
Füssen, Bayern, Tyskland Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseKunstmaler, tegner Rediger på Wikidata
ArbejdsstedMünchen (1905-1907), Leipzig (1901-1903), Berlin (1912-1919), Paris (1907-1912) Rediger på Wikidata
BevægelseEkspressionisme Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Fritz Stuckenberg (født 16. August 1881 i München; død 18. maj 1944 i Füssen) var en tysk ekspressionistisk maler.[1]

Efter studier i Weimar og München opholdt Stuckenberg sig 1907-12 i Paris. Tilbage i Tyskland fik han blandt andet vist sine værker på Herwarth Waldens "Sturm"-udstillinger og havde også kontakt med dadaisterne, Bauhaus-skolen og den tyske kunstnersammenslutning "Novembergruppe"'(de).[1]

Efter uoverensstemmelser med Walden og et mislykket forsøg på at stifte egen kunstnerforening vendte Stuckenberg 1921 fattig og ved dårligt helbred tilbage til Delmenhorst[2], som familien var flyttet til da Stuckenberg var barn.

1937 blev han sat på listen for 'Entartete Kunst'[3], en forfølgelse af ikke-naturalistisk kunst som nazisterne intensiverede fra midten af 1930'erne.[4]

Referencer

  1. ^ a b Fritz Stuckenberg hos Fine-art-auctions.de
  2. ^ Schuppen für den Avantgardisten − Städitsche Galerie Delmenhorst widmet dem beinahe vergessenen Maler Fritz Stuckenberg ein eigenes Museum - Hos Taz.de, 5. juni 1998 − Schuppen (tysk)
  3. ^ Fritz Stuckenberg i database for "Entartete Kunst" hos Emuseum.campus.fu-berlin.de (Datenbank zum Beschlagnahmeinventar der Aktion "Entartete Kunst", Forschungsstelle "Entartete Kunst", FU Berlin)
  4. ^ Entartete Kunst hos Snl.no, Store norske leksikon af Stephan Tschudi-Madsen

Eksterne henvisninger