I denne artikel vil vi udforske emnet Dansk Litteraturpris for Kvinder i dybden. Fra dets oprindelse til dets relevans i dag, vil vi analysere forskellige aspekter, der vil give os mulighed for at forstå vigtigheden af Dansk Litteraturpris for Kvinder i forskellige sammenhænge. Med en multidisciplinær tilgang vil vi tage fat på både historiske og nutidige aspekter, samt deres indflydelse på områder som kultur, samfund og teknologi. Igennem disse sider vil vi søge at opdage nye perspektiver og reflektere over betydningen af Dansk Litteraturpris for Kvinder i dagens verden.
Dansk Litteraturpris for Kvinder er en pris som uddeles til danske forfattere, som har ydet en betydelig indsats. Prisen blev oprettet efter ønske fra Ragna Sidén (1889-1983), som testamenterede penge til Fru Ragna Sidéns Fond.
Prisen blev første gang uddelt i 1985 to år efter Ragna Sidéns død. Den skulle uddeles en gang om året, men fra 1998 til 2006 blev den uddelt hvert andet år.
Vagn Clausen (1918-2008) var bogekspert hos auktionshuset Bruun Rasmussen Kunstauktioner og en ivrig bogsamler. Da Vagn Clausen døde, fik fonden fra hans bo mere end fordoblet midlerne, og reglerne blev i 2009 ændret til, at prisen uddeles hver år, men ikke kun til kvinder.
Fonden har skiftet navn til ”Ragna Sidéns og Vagn Clausens Fond”, uddeler hvert andet år hhv. Dansk Litteraturpris for Kvinder og Dansk Litteraturpris for Mænd. Fonden administreres af en bestyrelse med advokat Niels Søby samt forfatterne Irene Pedersen og Charlotte Weitze.[1]