I dagens verden er 1001 fortællinger om Danmark et emne, der er blevet mere og mere relevant og interessant. Med teknologiens og globaliseringens fremskridt er 1001 fortællinger om Danmark blevet et mødested for samfundet og dets forskellige manifestationer. Gennem historien har 1001 fortællinger om Danmark været genstand for debat, undersøgelse og kontrovers, hvilket har genereret en bred vifte af meninger og synspunkter. Hvad enten det er fra et kulturelt, socialt, politisk eller økonomisk perspektiv, har 1001 fortællinger om Danmark sat et betydeligt præg på menneskeheden og vakt både lidenskaber og kritik. I denne artikel vil vi udforske de forskellige aspekter og dimensioner af 1001 fortællinger om Danmark, dets indflydelse i dag og dets relevans i hverdagen.
1001 fortællinger om Danmark er et websted (website) om dansk kulturarv, udarbejdet af Kulturarvsstyrelsen som et led i et "oplevelsesprojekt". Webstedet blev lanceret den 5. maj 2010.
"Indgangen" er geografisk, dvs. knyttet til byer og steder på Danmarkskortet. Webstedet er såkaldt "brugerinddragende", idet alle kan bidrage med tekst og fotos.
Hovedindholdet er "fortællinger", og det angives, at de fortællinger, som forlods indgår i webstedet ved lanceringen, er skrevet af ca. 180 eksperter og bearbejdet af journalister.
Projektet bag webstedet kører i årene 2008-2011, og er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond med 7,3 millioner kr.
Hensigten er at "formidle kulturarv og kulturmiljøer med udgangspunkt i de mest betydningsfulde og unikke steder, der findes spredt rundt i Danmark". Den vigtigste målgruppe er danske og udenlandske turister, og webstedet findes i en dansk og engelsk version.
Som lignende webportaler/projekter til formidling af kulturarv og til fremme af turisme og friluftsliv kan nævnes: