Waldenburgbjergene

Denne artikel vil tage fat på emnet Waldenburgbjergene, som har fået stor relevans i de senere år på grund af dets indvirkning på forskellige områder af samfundet. Siden dets fremkomst har Waldenburgbjergene vakt stigende interesse blandt specialister og den brede offentlighed, og er blevet et emne for konstant debat og refleksion. Igennem denne artikel vil forskellige aspekter relateret til Waldenburgbjergene blive analyseret, såsom dets oprindelse, udvikling, implikationer og fremtidsperspektiver. Ligeledes vil de forskellige meninger og holdninger vedrørende Waldenburgbjergene blive udforsket med det formål at tilbyde en omfattende og berigende vision om dette spørgsmål.

Waldenburgbjergene
Góry Wałbrzyskie eller Waldenburger Bergland
Udsigt over de Sorte Bjerge
Højeste punkt
Bjergtop853 moh. (Borowa)
Koordinater50°48′00″N 16°10′00″Ø / 50.8°N 16.1667°Ø / 50.8; 16.1667
Geografi
Kort over den vestlige del af Centralsudeterne med Waldenburgbjergene markeret med skravering
Del afVoivodskabet Nedre Schlesien
Land Polen

Wałbrzyskie-bjergene eller Waldenburg-bjergene (polsk: Góry Wałbrzyskie; tysk: Waldenburger Bergland), nogle gange kaldet Wałbrzyskie højland, er en af de tre bjergkæder, der udgør den vestlige del af Centralsudeterne. De andre områder er Uglebjergene og Falkebjergene.

Geografi

Wałbrzyskie-bjergene ligger næsten udelukkende i Polen, men flere sydlige højdedrag når ind i Tjekkiet. Området strækker sig mod vest og sydvest for byen Wałbrzych (Waldenburg) i Voivodskabet Nedre Schlesien. Ugle- og Falkebjergene mod sydøst danner en fortsættelse af Wałbrzyskie-højlandet. Vest for højlandet i de Vestsudeterne ligger de tilstødende områder af Kaczawskie-bjergene og Landeshutryggen.

Opdeling af Wałbrzych-bjergene [1]

" class="mw-editsection-visualeditor">redigér | rediger kildetekst]

Wałbrzych-bjergene er inddelt i tre separate dele:

  • Trójgarb og Krąglak -massivet
  • Chełmiec-massivet
  • Sorte Bjerge 
    Trójgarb
    Trójgarb
    Chełmiec
    Chełmiec
    Borowa
    Borowa

Referencer

  1. ^ Czerwiński, Janusz (1996). Sudety : przewodnik. Warszawa: Sport i Turystyka. ISBN 83-7079-677-X. OCLC 40938150.