Vistonida-søen

I dagens artikel vil vi udforske Vistonida-søen, et emne, der har fanget folks opmærksomhed rundt om i verden. Siden dets fremkomst har Vistonida-søen genereret et bredt spektrum af meninger og følelser og er blevet et centralt diskussionspunkt på forskellige områder. Gennem årene har Vistonida-søen bevist sin relevans i samfundet, udløst intense debatter og genereret en betydelig indflydelse på folks liv. Gennem denne artikel vil vi dykke ned i de forskellige facetter af Vistonida-søen, udforske dens oprindelse, udvikling og dens indflydelse på forskellige aspekter af dagligdagen. Gør dig klar til at gå ind i den fascinerende verden af ​​Vistonida-søen og opdag alt, hvad dette tema har at byde på.

Vistonida-søen
Λίμνη Βιστωνίδα
Overblik
Land Grækenland
KommunerAbdera
SognePorto Lagos
OmrådeØstmakedonien og Thrakien (periferi), Xanthi (regional enhed)
TilløbKosynthos, Kompsatos og Travos
AfløbKanal til Det Ægæiske Hav
Oversigtskort
Vistonida-søen ligger i Grækenland
Vistonida-søen
Vistonida-søen
Vistonida-søens beliggenhed 41°02′N 25°07′Ø / 41.04°N 25.11°Ø / 41.04; 25.11

Vistonida-søen (græsk: Λίμνη Βιστωνίδα, ældre form: Βιστωνίς) er en sø i Porto Lagos, i den regionale enhed Xanthi i Grækenland. Den rummer et unikt økosystem, og det lokale klima kan beskrives som middelhavsklima. Den er vært for en varieret fauna, som omfatter flere typer fisk, padder, krybdyr, pattedyr, fugle samt flora.

Historie

I antikken blev søen kaldt "Bistonis (Βιστονίς λίμνη), en stor thrakisk sø i Bistonernes land, fra hvem den har fået sit navn. Vandet i søen var brak og bugnede af fisk.[1] En fjerdedel af fangsterne siges at være blevet givet af kejser Arcadius til klosteret VatopediAthos-bjerget. Floden Cossinites løber ud i søen Bistonis, som på et tidspunkt løb over nabolandet og fejede adskillige thrakiske byer bort." [2]

Solnedgang ved søen

Bibliografi

  • "Lake Vistonida and Porto Lagos". Democritos University of Thrace. Arkiveret fra originalen 31. august 2009. Hentet 30. januar 2014.

Kilder og henvisninger

  1. ^ Aristotle, History of Animals VIII 13
  2. ^ Smith, William, red. (1870). Dictionary of Greek and Roman Geography. Vol. 1. Boston: Little, Brown, and Company. s. 403. ark:/13960/t14m93874.