Vinden i Piletræerne

I den følgende artikel vil vi gå i dybden med emnet Vinden i Piletræerne, som er blevet talt meget om, men hvis virkelige dybde måske ikke kendes. Vinden i Piletræerne er et emne, der har fanget opmærksomheden hos både eksperter og hobbyfolk, og som diskuteres bredt i forskellige kredse. Fra dets oprindelse til dets relevans i det moderne samfund har Vinden i Piletræerne været genstand for debat og analyse. I denne artikel vil vi dykke ned i de forskellige aspekter omkring Vinden i Piletræerne, fra dens indflydelse på populærkulturen til dens indflydelse på politik og økonomi. Derudover vil vi undersøge, hvordan Vinden i Piletræerne har udviklet sig over tid, og hvad dets fremtidsudsigter er.

Forsiden på Vinden i Piletræerne

Vinden i Piletræerne (org. titel: The Wind in the Willows) er en klassisk, britisk børnebog, skrevet 1908 af Kenneth Grahame. Den oprindelige udgave var uden billeder, mens næsten alle senere udgaver er illustreret, måske mest kendt og elsket udgaven fra 1931, af Ernest H. Shepard.

Plot

Handlingen kredser især om de fire antropomorfe dyrekarakterer Hr. Tudse, Hr. Grævling, Hr. Muldvarp og Hr. Rotte. Hr. Tudse er en aristokrat, og bor derfor på et slot, kaldet Tudseborg. Muldvarpen Hr. Muldvarp forlader sit ensomme mørke hjem og bor sammen med den venlige rotte Hr. Rotte, der lever i brinken ved den store flod. Grævling bor i et yderst omfattende underjordisk hjem i den nærliggende Vildskoven. Handlingen er en blanding af eventyr og mystik, med stærkt fokus på moral, venskab og snusfornuftig nyttefilosofi. Desuden er universet modelleret over det daværende britiske klassesamfund, med pæne og mindre pæne borgere, og hvor de 'onde' f.eks. typisk fremstilles som væsler, ræve osv.

Værker baseret på bogen

Vinden i Piletræerne blev dramatiseret første gang 1929 af A. A. Milne – samme år, som bogens 31. oplag udkom. Senere er handlingen også overført til en stop-motion-animationsfilm (1983), og produceret som tv-serie (1984-1990).

På dansk

Første oversættelse af bogen på dansk udkom i to dele på Gyldendal under titlerne Venner paa Vandring. Muldvarpen og Vandrotten. (1937) og Den taabelige Tudse (1940), illustreret med Shepards tegninger.

Jul i Piletræerne

A.A. Milne fremkom med en version af samme historie ved navn "Jul i Piletræerne", der foregår med jul og vinter som tema. [1].

Referencer

  1. ^ Jul i piletræerne-Aalborg Teater- 19.nov.2011--Nordiska ApS.
Søsterprojekter med yderligere information:


Spire
Denne artikel om bøger og tidsskrifter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.