Tongeren

I dagens verden er Tongeren et emne, der har fanget opmærksomheden hos mange mennesker i forskellige dele af verden. Fra dens indflydelse på samfundet til dens indflydelse på populærkulturen er Tongeren blevet et emne af interesse for dem, der søger at forstå verden omkring dem bedre. Efterhånden som Tongeren fortsætter med at udvikle sig og ændre sig, er det afgørende at udforske dets mange facetter og forstå, hvordan det påvirker vores daglige liv. I denne artikel vil vi behandle forskellige aspekter relateret til Tongeren og analysere dens betydning i forskellige sammenhænge.

Basilikaen i Tongeren

Tongeren er en by i den belgiske provins Limburg, ca. 30.000 indbyggere. Den nederlandsktalende by ligger på sproggrænsen med den fransktalende (vallonske) del af landet.

Historie

Tongeren er Belgiens ældste by. Den blev grundlagt i året 15 før Kr. fødsel. Det var romerne, der, efter at have besat Gallien, byggede et fort på det sted, hvor byen ligger i dag. Senere kom der en romersk mur til, hvoraf resterne stadig kan ses i dag.

Tongeren var hovedsæde for den katolske helgen Skt. Servatius i den senromerske periode (år 340). Han flyttede bispesædet til Maastricht, 25 km længere mod nordøst, efter at germanske stammer var begyndt at presse på Romerrigets grænser.

Wikimedia Commons har medier relateret til:

50°46′44″N 5°27′47″Ø / 50.779°N 5.463°Ø / 50.779; 5.463