I denne artikel vil vi udforske den fascinerende verden af Tinghøj Vandreservoir, et emne, der har fanget opmærksomheden hos mennesker i alle aldre og baggrunde. Fra dets oprindelse til dets indvirkning på nutidens samfund har Tinghøj Vandreservoir været et emne af dyb interesse og debat. Når vi dykker ned i dette emne, vil vi opdage dets mange facetter og dets relevans i forskellige sammenhænge. Fra dets historiske oprindelse til dets nutidige anvendelser udfordrer Tinghøj Vandreservoir os konstant til at se ud over det åbenlyse og overveje dets implikationer i vores daglige liv. Gennem denne artikel inviterer vi læseren til at dykke ned i dette spændende emne og reflektere over dets betydning og relevans i nutidens verden.
Tinghøj Vandreservoir er Danmarks største vandanlæg, og består af 10 vandbeholdere og 20 nedgangstårne. Anlægget ligger på Vandtårnsvej i Gladsaxe. Ib Lunding tegnede anlægget i begyndelsen af 1930'erne, hvorefter arbejdet blev udført i perioderne 1931-33, 1939-40 og 1957-59, hvilket gav en kapacitet på 230.000 m3. I 1974 blev der givet bevilling til udbygning af anlægget med yderligere 75.000 m3, hvormed man kom op på den nuværende kapacitet på 300.000 m3. Anlægget omfatter bl.a. også en halbygning, bestyrerbolig, redskabsskur, samt to græsbeklædte plateauer med de 10 vandreservoirer.
Tinghøj Vandreservoir er ejet af Københavns Energi.
Fra reservoiret pumpes vandet videre til Københavns vandforsyningsnet. Indtil 2004 brugtes også Tinghøj Vandtårn, ejet af Gladsaxe kommune. Tårnet blev revet ned i 2015.
Spire Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den. |