Thomas Royen

I dag er Thomas Royen et emne, der har fanget opmærksomheden hos et stort antal mennesker rundt om i verden. Med sin relevans i nutidens samfund er Thomas Royen blevet et interessepunkt for dem, der søger at forstå dets indflydelse på hverdagen bedre. Hvad enten det er på et personligt, professionelt, politisk eller kulturelt plan, har Thomas Royen formået at generere en lang række meninger og debatter omkring dens betydning. I denne artikel vil vi undersøge de forskellige aspekter relateret til Thomas Royen, fra dets oprindelse til dets mulige konsekvenser i fremtiden. Gennem en dyb og gennemtænkt analyse vil vi forsøge at belyse dette emne, der er så komplekst og relevant i dag.

Thomas Royen
Født1947
Frankfurt am Main, Hessen, Tyskland Rediger på Wikidata
NationalitetTysk
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedTechnische Universität Dortmund
Forsknings­områdeStatistik
ArbejdsstedTechnische Hochschule Bingen
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Thomas Royen (født 1947) er en tysk professor i statistik, der har været ansat på Technische Hochschule Bingen.[1] Royen blev ph.d. under Friedhelm EickerTechnische Universität Dortmund, hvor han blev færdig i 1975 med en afhandling med titlen "Über die Konvergenz gegen stabile Gesetze" ("Om Konvergens mod Stabile Love").[2]

Royen blev langsomt kendt efter en artikel, som han udgav i 2014 med et relativt simpelt bevis[3] for den Gaussiske korrelationsulighed, der var en matematisk sætning, der stammer fra 1950'erne. Sætningen, der ligger i området mellem geometri, sandsynlighedsteori og statistik, havde i årevis stået uløst, selvom adskillige forskere havde forsøgt at løse det.[4]

Referencer

  1. ^ Natalie Walchover. "A Long-Sought Proof, Found and Almost Lost | Quanta Magazine". www.quantamagazine.org (amerikansk engelsk). Hentet 2017-04-01.
  2. ^ "Thomas Royen – The Mathematics Genealogy Project". genealogy.math.ndsu.nodak.edu. Arkiveret fra originalen 14. marts 2016. Hentet 2017-04-01.
  3. ^ Rafal Latala and Dariusz Matlak, Royen's proof of the Gaussian correlation inequality, arXiv:1512.08776
  4. ^ Natalie Walchover, A Long-Sought Proof, Found and Almost Lost, Quanta Magazine, March 28, 2017

Eksterne henvisninger