I dag er Sydøstfyn et emne, der har fået stor relevans på forskellige områder. Fra den politiske til den teknologiske sfære har Sydøstfyn fanget opmærksomheden hos millioner af mennesker rundt om i verden. Dens betydning ligger i dens indflydelse på samfundet og den måde, den påvirker vores daglige liv. Gennem historien har Sydøstfyn udviklet sig og skabt heftige debatter, der har sat standarder og væsentlige ændringer i forskellige sektorer. I denne artikel vil vi udforske de mange facetter af Sydøstfyn og analysere dens virkning i dag.
Sydøstfyn betegner den sydøstlige del af Fyn.
Mod nord afgrænses området af Øksendrup og Svindinge og mod syd af Skårup, mens Sydøstfyn mod vest grænser op til Midtfyn, hvor skellet går ved Gislev. Sydøstfyn overlapper Østfyn og Sydfyn, og området tilhører da også administrativt Nyborg Kommune og Svendborg Kommune.
Det svarer til størstedelen af det gamle Gudme Herred – dog minus de tre vestlige: Ringe, Ryslinge og Gislev -og plus Skårup syd for herredet.
Følgende sogne er således omfattet:
Hvorvidt landsbyerne Ørbæk eller Frørup syd for Nyborg tilhører Østfyn, eller om Skaarup (nord for Svendborg) reelt ligger på Sydfyn eller opfattes som en del af Sydøstfyn er der delte meninger om. Grænseområderne kan således siges at tilhøre begge geografiske områdebetegnelser.
Svendborg Kommune Arkiveret 27. maj 2010 hos Wayback Machine har en opdeling i lokalområder, hvor Sydøstfyn rimelig godt dækkes af: Gudme-Hesselager (Webside ikke længere tilgængelig) samt Skårup-Oure (Webside ikke længere tilgængelig).
Mod nord dækker Nyborg Kommune dog et område, som burde findes som lokalområde på: Lokalplaner