Solstormen den 23. juli 2012

I sammenhæng med nutidens samfund er Solstormen den 23. juli 2012 blevet et relevant emne, som fortjener at blive uddybet og analyseret. Fra dens oprindelse til dens virkning i dag har Solstormen den 23. juli 2012 vakt interesse hos eksperter og folk fra forskellige områder. Denne artikel søger at udforske de forskellige facetter af Solstormen den 23. juli 2012, fra dens økonomiske implikationer til dens indflydelse på populærkulturen. Langs disse linjer vil de forskellige perspektiver blive undersøgt, som vil hjælpe os til bedre at forstå den rolle, som Solstormen den 23. juli 2012 spiller i vores daglige liv. Ligeledes vil de kontroverser og debatter, der kredser om Solstormen den 23. juli 2012, blive behandlet, med det formål at berige læsernes viden og skabe kritisk refleksion over dette emne.

Den koronale masseudkastning (CME), som er fotograferet af STEREO-A.

Solstormen den 23. juli 2012 var et usædvanlig stort og stærkt gigantisk soludbrud (CME efter coronal mass ejection). Soludbruddet ramte ca 9 dage ved siden af Jorden, da Solen roterer en gang om sin egen akse hver 25 dage[1] og udbruddet opstod i en region, som ikke vendte direkte mod jorden. Udbruddets styrke var sammenligneligt med den geomagnetiske solstorm i 1859, som forårsagede omfattende skader på elektrisk udstyr verden over, som på den tid hovedsageligt bestod af telegrafstationer.[2]

Til gengæld ramte soludbruddet rumfartøjet STEREO-A (en), som overlevede udbruddet og gav forskere værdifulde data. Havde soludbruddet ramt Jorden, er det sandsynligt at det ville have påført alvorlig skade på elektroniske systemer på globalt plan. En 2013-undersøgelse anslog, at de økonomiske omkostninger for USA alene, ville have været mellem 0,6 og 2,6 milliarder amerikanske dollar. Ying D. Liu, professor ved Kinas State Key Laboratory for Space Weather vurderede, at det ville have varet omkring fire til ti år, før alt ville normaliseres.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Henvisninger

  1. ^ Williams, D. R. (1. juli 2013). "Sun Fact Sheet". NASA. Hentet 13. januar 2015.
  2. ^ Phillips, Tony (23. juli 2014). "Near Miss: The Solar Superstorm of July 2012". Science@NASA. NASA. Hentet 10. januar 2015.