I denne artikel skal vi udforske og analysere Skotterup fra forskellige perspektiver og tilgange. Skotterup er et emne, der har vakt mange menneskers interesse gennem årene, og i denne artikel skal vi dykke ned i dets betydning og relevans i nutidens samfund. Fra dens indflydelse på populærkulturen til dens indflydelse på forskellige områder af dagligdagen, har Skotterup skabt debat og refleksion i forskellige sektorer. Gennem denne artikel håber vi at tilbyde et komplet og berigende indblik i Skotterup, hvilket giver vores læsere en dybere og mere meningsfuld forståelse af dette emne.
Skotterup ligger i Nordsjælland, og er en del af Helsingørs byområde, men var oprindelig et enkelt hus[1], senere et selvstændigt fiskerleje. Byen er reelt bare en lille del af bydelen Snekkersten, og består af 100 meter huse langs Strandvejen, Skotterup Strand og Skotterup Kro. Den var i sine tidlige år et fiskerleje blandt mange langs Øresundskysten, hvor især sildefiskeriet var en vigtig indtægtskilde. For nogle år siden blev den såkaldte Kongevase i Skotterup restaureret.
Skotterup ligger ca. 200 meter fra Snekkersten Station med direkte forbindelse til København via Kystbanen. Byen ligger i Helsingør Kommune og tilhører Region Hovedstaden.
Skotterup kendes siden 1682, hvor det første gang omtales som et enkelt hus.[1] I 1771 omfattede bebyggelsen 9 familier, hvoraf 5 benævnes fiskere, 2 daglejere, 1 færgemand og 1 betler.[2] Fiskerlejet lå da som to rækker af huse henholdsvis på strandsiden og landsiden af Strandvejen. Folketællingen registrerede 1834 110 indbyggere, i 1878 11 familier med 37 indbyggere.[2]
I anden halvdel af 1800-tallet blev Øresundskysten både nord og syd for fiskerlejet udstykket til sommervillaer. Dog blev stejlepladsen ved Skotterup friholdt for bebyggelse.