Skønheden og udyret (film fra 1946)

I dagens artikel vil vi udforske den spændende verden af ​​Skønheden og udyret (film fra 1946). Fra dens oprindelse til dens virkning i dag, vil vi dykke ned i en bred vifte af emner relateret til Skønheden og udyret (film fra 1946), analysere dens indflydelse på forskellige områder og dens relevans i samfundet. Igennem disse sider vil vi opdage ukendte aspekter, overraskende data og berigende refleksioner, der vil føre os til at forstå vigtigheden af ​​Skønheden og udyret (film fra 1946) i den moderne verden. Gør dig klar til at begive dig ud på en fascinerende rejse, der giver dig mulighed for at udvide din viden og åbne dit sind for nye perspektiver om Skønheden og udyret (film fra 1946).

Skønheden og udyret
Overblik
OriginaltitelLa Belle et la Bête
GenreDrama, Fantasy
Instrueret afJean Cocteau
Manuskript afJean Cocteau
Baseret påBeauty and the Beast af Jeanne-Marie Leprince de Beaumont
MedvirkendeJean Marais
Josette Day
Mila Parély
Nane Germon
Michel Auclair
Marcel André
FotograferingHenri Alekan
KlipClaude Iberia
ScenografiChristian Bérard Rediger på Wikidata
Musik afGeorges Auric
Produceret afAndré Paulvé
DistributørDisCina
Udgivelsesdato1946 Rediger på Wikidata
Længde90 min. Rediger på Wikidata
OprindelseslandFrankrig
Sprogfransk
Nomineringer og priser
prix Louis-Delluc Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
For alternative betydninger, se Skønheden og udyret (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Skønheden og udyret)

Skønheden og udyret (La belle et la bête) er en fransk eventyrfilm fra 1946, skrevet og instrueret af Jean Cocteau, om den smukke Belle (Josette Day), der for at redde sin far må bo på et magisk slot hos en forhekset prins (Jean Marais), som trods sin dyriske fremtræden håber at vinde hendes kærlighed. Filmen, der bygger på et gammelt folkeeventyr, er berømt for sin poetiske, magiske stemning, især på slottet, hvor lysestager etc. er levende.

Philip Glass har komponeret en opera beregnet til at blive hørt, mens man ser filmens billedside (altså uden dens oprindelige lydspor), og filmen var desuden en væsentlig inspirationskilde for den senere Disney-tegnefilm.

Eksterne henvisninger

Spire
Denne artikel om en fransk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.