Peder Bang (biskop)

I dagens artikel skal vi dykke ned i emnet Peder Bang (biskop), et problem der har fået relevans i nyere tid. Efterhånden som samfundet udvikler sig og udvikler sig, er det vigtigt at være opmærksom på de forskellige facetter af Peder Bang (biskop) og forstå dens indflydelse på vores daglige liv. Fra dens oprindelse til dens relevans i dag, vil vi undersøge alle aspekter relateret til Peder Bang (biskop) for at give et bredt og komplet overblik. Derudover vil vi analysere de implikationer, som Peder Bang (biskop) har på forskellige områder, fra politik til folks daglige liv. Vi håber, at denne artikel er en nyttig og oplysende guide for dem, der er interesserede i at dykke dybere ned i emnet Peder Bang (biskop).

Peder Bang
Født1200-tallet Rediger på Wikidata
Død23. juni 1277 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseÆrkebiskop, katolsk biskop Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Peder Bang (død 1277) var en dansk biskop.

Da Jakob Erlandsen, som hidtil havde været biskop i Roskilde, blev valgt til ærkebiskop i Lund, fik han Peder Bang, som var hans søstersøn (hvem faderen var, vides ikke), valgt til sin efterfølger i Roskilde og havde i ham en tro tilhænger.

Da Christoffer 1. den 6. februar 1259 havde ladet ærkebiskoppen fængsle, var det biskoppen i Roskilde, som kraftigst tog til genmæle. Allerede 9. februar udstedte han en befaling til sit stift om at standse al gudstjeneste, og i april drog han med hertug Jaromar af Rygens hær og erobrede København og ødelagde slottet.

Den 29. maj døde kong Christoffer pludselig i Ribe. Enkedronningen Margrete Sambiria rejste de sjællandske bønder; men Jaromar tilføjede dem et stort og blodigt nederlag under slaget ved Næstved. I den efterfølgende strid lyste biskop Peder Bang både den unge kong Erik Glipping og enkedronningen i band. Han måtte imidlertid med den frisatte ærkebiskop forlade landet, og Peder Bang måtte lide den tort, at paven overdrog hans stift til hans modstander, biskop Tyge af Århus.

I 1268 fulgte han efter al sandsynlighed med ærkebiskoppen til Rom. Nogle år senere syntes der mulighed for forlig; men på hjemvejen til Danmark døde ærkebiskoppen i februar 1274Rygen. Biskop Peder fortsatte rejsen, og i maj kom det til et forlig mellem ham og kongen.

Den 23. juni 1277 døde han.

Referencer

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.