Otepää

I dagens verden er Otepää blevet et emne af stor betydning og interesse for mennesker med forskellige baggrunde og kulturer. Siden dets fremkomst har Otepää fanget opmærksomheden fra adskillige eksperter og entusiaster, som har dedikeret tid og kræfter til at udforske dens forskellige facetter og konsekvenser. I denne artikel vil vi dykke ned i den fascinerende verden af ​​Otepää, og udforske dens oprindelse, udvikling og dens indvirkning på det moderne samfund. Langs de følgende linjer vil vi analysere dets relevans i forskellige sammenhænge og dets indflydelse på dagligdagen for millioner af mennesker rundt om i verden. Gør dig klar til at fordybe dig i det spændende studie af Otepää!

Otepää
Otepää Rediger på Wikidata
Overblik
Land Estland
AmtValgamaa
KommuneOtepää
Nummerplade­bogstav(er)G Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 2.155 (2024)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal6,22 km²
 - Befolknings­tæthed346 pr. km²
Oversigtskort
Otepää ligger i Estland
Otepää
Otepää
Otepääs beliggenhed i Estland 58°03′26″N 26°29′54″Ø / 58.0572°N 26.4983°Ø / 58.0572; 26.4983

Otepää (tysk: Odenpäh) er en by i Otepää vald i Valga maakond i det sydøstlige Estland med cirka 2.155 (2024)[1] indbyggere. Stedet fik bystatus den 1. april 1936, og er en del af Otepää vald. Otepää er et vintersportssted, og kaldes ofte for Estlands vinterhovedstad, i modsætning til Pärnu, som ofte kaldes for landets sommerhovedstad. Sydvest for byen ligger den maleriske indsø Pühajärv og ovenfor denne rejser højdedraget Otepää sig næsten 20 kilometer fra nordvest mod sydøst.

På skianlægget Tehvandi Spordikeskus i Otepää arrangeres hvert år verdenscuppen i langrend, og foruden det alpinske skianlæg ved Kuutsemäe er området også Estlands nationale anlæg for skihop. Desuden har byen fået et skiskydningsanlæg.[2] Her arrangeres hver vinter Tartu skimaraton, hvor op til 12.000 deltagere har deltaget.[2]

Historie

Otepää var vigtig allerede i forhistorisk tid. Der findes en fæstning ud for byen, og de tyske korsriddere opførte sin allerførste stenfæstning i Estland hér, i 1225. Der udbrød senere en konflikt mellem Den Liviske Orden og biskoppen af Tartu, og ordensridderne belejrede og ødelagde byens borg i 1396.[2] Arkæologer har hér fundet en pistol i bronze, som kan være fra 1396, tre år ældre end et eksemplar fundet i Tannenberg i Tyskland. Dette gør "Otepää-pistolen" til en af verdens ældste.

Kildehenvisninger

  1. ^ a b Statistical Database of Statistics Estonia, hentet 29. juni 2024 (fra Wikidata).
  2. ^ a b c Kokk, Aavo og Eilart, Andres: Brushstroke Estonia, forlaget Regio. Tallinn, 2011, side 146.

Eksterne henvisninger