O.A. Hermansen

Denne artikel vil dække emnet O.A. Hermansen i detaljer og udtømmende. Forskellige aspekter relateret til O.A. Hermansen vil blive analyseret, fra dens oprindelse til dens virkning i dag. De forskellige holdninger og meninger om sagen vil blive diskuteret, samt de implikationer, som O.A. Hermansen har på forskellige områder af livet. Gennem denne artikel søger vi at give læseren en komplet og objektiv vision af O.A. Hermansen, hvilket giver dem mulighed for grundigt at forstå dens betydning og dens mulige implikationer i dagens verden.

O.A. Hermansen
Personlig information
Født30. juli 1849 Rediger på Wikidata
Frederiksberg, Danmark Rediger på Wikidata
Død23. november 1897 (48 år), 1897 Rediger på Wikidata
København, Danmark, Frederiksberg, Danmark Rediger på Wikidata
BarnFlora Heilmann Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev afFrederik Ferdinand Helsted Rediger på Wikidata
BeskæftigelseKunstmaler, kunstner Rediger på Wikidata
ArbejdsstedKøbenhavn Rediger på Wikidata
EleverH.A. Brendekilde Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Oluf August Hermansen (30. juli 1849Frederiksberg23. november 1897) var en dansk blomster- og frugtmaler og bogillustrator.

Hermansen er søn af tømrer Frederik Salomon Hermansen. Hermansen var først porcelænsmalerlærling hos Bing & Grøndahl, men kom 1872Kunstakademiet, hvor han under professor Jørgen Roeds vejledning uddannede sig til maler og fik Akademiets afgangsbevis som sådan 1876. Hermansen, der i flere år dekorerede terrakottaarbejder for P. Ipsens Enke, udstillede første gang 1874 og har siden været næsten stadig repræsenteret på de årlige udstillinger med smagfuldt arrangerede og dygtig udførte blomster- og frugtstykker, blandt hvilke Roser og andre Blomster i en Vase (1877) blev belønnet med den Neuhausenske Præmie. 1874 tildeltes ham Akademiets rejseunderstøttelse til indlandet, hvorimod kunstneren aldrig har besøgt udlandet. Hermansen ægtede 29. september 1871 Marie Nicoline Mathilde Andersen, datter af arrestforvarer Andersen i Helsinge.

Han er begravet på Solbjerg Parkkirkegård.

Anskuelsestavle med Tiger af O.A. Hermansen fra 1892

Kilder

Eksterne henvisninger