NaturBornholm

I dagens verden er NaturBornholm et emne af stor relevans og interesse for et bredt spektrum af mennesker. Hvad enten det skyldes dets indvirkning på samfundet, dets betydning i historien eller dets relevans i nutidens verden, er NaturBornholm blevet et emne, der vækker lidenskaber, modstridende meninger og ophedede debatter. Fra den akademiske verden til arbejdspladsen har NaturBornholm formået at fange opmærksomheden og interessen hos både eksperter og neofytter. I denne artikel vil vi udforske forskellige aspekter af NaturBornholm, analysere dens indvirkning på forskellige livssfærer og dens relevans for at forstå verden omkring os.

NaturBornholm
Indgangen til NaturBornholm
Generelle informationer
TypeNaturhistorie
AdresseGrønningen 30, 3720 Aakirkeby
Grundlagt2000
ArkitektHenning Larsen Rediger på Wikidata
Besøgende56.248[1] (2017)
Eksterne henvisninger
www.naturbornholm.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

NaturBornholm er et oplevelsescenter om Bornholms tilblivelseshistorie, natur og geologi. Det ligger ved Klintebakken i Aakirkebys sydlige udkant.

NaturBornholm blev indviet 16. maj 2000 af husets protektor, Prins Henrik og initiativtageren Birthe Juel-Jensen. Det er Bent Jørgensen (tidligere direktør for Zoologisk Have i København), der høres fortælle om Bornholms tidsrejse i det enorme stenhus. En lang række naturvejledere er knyttet til centeret. Det er den største turistsatsning på Bornholm, der er blevet til noget, og det kan være inspireret af Anders Nyborg og Jørn Utzons' storslåede planer til Naturama i Gudhjem. Den store stenbygning er tegnet af arkitekten Henning Larsen. NaturBornholm drives af den erhvervsdrivende fond NaturBornholm med Kim Kock-Hansen som direktør.[2]

Bidragsydere har været[2]

NaturBornholm-udstillingen fulgte en hvidbog udviklet af zoologen Peter Haase, nuværende direktør i NaturBornholm og geologen Jørn Waneck.

Udstillingen blev tegnet af designeren Christian Bjørn. Teamet bestod foruden designeren Christian Bjørn af scenografen Charlotte Bech og arkitekten Christian Teller. Udstillingsdesignet blev tildelt DD Visionspris 2000 af Dansk Design Center og var 2001 nomineret i kategorien Design og Art Direction (D&AD) i London.  

NaturBornholm er et af det statsstøttede videnspædagogiske aktivitetscentre.[3]

Se også

Referencer

Eksterne henvisninger

55°3′51.11″N 14°55′2.58″Ø / 55.0641972°N 14.9173833°Ø / 55.0641972; 14.9173833

Spire
Denne arkitekturartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Spire
Denne artikel om geologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.