Nådegave

I dagens artikel skal vi dykke ned i den fascinerende verden af ​​Nådegave. Uanset din interesse for dette emne, uanset om det er af personlige eller professionelle årsager, vil du i denne artikel finde relevant og opdateret information om Nådegave. Fra dets oprindelse til dets indvirkning på nutidens samfund, gennem dets forskellige aspekter og anvendelser, vil du fordybe dig i en detaljeret analyse, der vil hjælpe dig med at forstå i større dybde alt relateret til Nådegave. Det er lige meget om du er ekspert på området, eller om du lige er begyndt at blive interesseret i det, denne artikel er designet til at give dig et komplet og berigende overblik over Nådegave. Gør dig klar til at udvide din viden og opdage nye perspektiver på dette spændende emne!

Nådegave, (fra græsk) charisma, som direkte oversat betyder «gave modtaget af nåde». Det er ifølge 1. Korintherbrev gaver, som Gud gennem Helligånden giver til den enkelte kristne og til medlemmer i menigheden, for at menigheden skal fungere som en helhed i sin tjeneste over for andre kristne og verden.

I Det Nye Testamente omtales forskellige nådegaver: gaven til at tale i tunger; gaven til at tyde tungetale; gaven til at tale profetisk; gaven til at tjene; gaven til at undervise; gaven til at trøste; gaven til at give af sit eget; gaven til at vise barmhjertighed; gaven til at helbrede; gaven til at have tiltro til Gud for helt særlige ting; gaven til at lede.

Nådegaverne er mest omtalt i Det Nye Testamente i Bibelen.

Romerbrevet 12:6–8[1] Paulus' Første Brev til Korintherne 12:8-10[2] Paulus' Første Brev til Korintherne 12:28–30[3] Paulus' Brev til Efeserne 4:11[4] Peters Første Brev[5]
  1. Profeti
  2. At tjene
  3. At undervise
  4. Formaning
  5. At give
  6. Lederskab
  7. Tilgivelse
  1. Meddele visdom
  2. Meddele kundskab
  3. Tro
  4. Helbredende gaver
  5. Mirakler
  6. Profeti
  7. Bedømme ånder
  8. Tungetale
  9. Tolke tungetale
  1. Apostel
  2. Profet
  3. Lærer
  4. Mirakler
  5. Helbrede
  6. Hjælpe
  7. Lede
  8. Tungetale
  1. Apostel
  2. Profet
  3. Evangelist
  4. Hyrde
  5. Lærer
  1. Den, der taler
  2. Den, der tjener[6]


Eksterne henvisninger

Noter

  1. ^ Romerbrevet 12,6-8
  2. ^ Første Korintherbrev 12,8-10
  3. ^ Første Korintherbrev 12,28-30
  4. ^ Efeserbrevet 4,11
  5. ^ Peters Første Brev 4,11
  6. ^ Wayne Grudem, Systematic Theology: An Introduction to Biblical Doctrine (Zondervan, 1994): 1020.