Lucifer

I dag er Lucifer et emne, der har fanget opmærksomheden hos mange mennesker rundt om i verden. Med sin relevans og varierede fokus er Lucifer blevet et afgørende punkt for diskussion og debat på forskellige områder. Med en direkte indvirkning på samfundet, økonomien og kulturen præsenterer Lucifer sig selv som et emne af fælles interesse for mennesker i alle aldre og baggrunde. I denne artikel vil vi yderligere udforske virkningen af ​​Lucifer, og hvordan det former vores verden i dag.

Lucifer-statue, St. Paul-katedralen, Liège.
Foto: Luc Viatour

Lucifer (latin: lysbringeren) er oprindeligt en romersk gud i drengeskikkelse. Han er søn af Aurora, daggryet. En selvstændig kult i antikken havde han ikke. I romersk mytologi identificeredes Lucifer med morgenstjernen Venus, der netop kan ses før daggry.

Vulgata

Ved oversættelsen af Vulgata-versionen af Biblen anvendtes det latinske ord "lucifer":

  • 2 Peter 1:19 "Og des mere stadfæstet have vi det profetiske Ord, hvilket I gøre vel i at agte på som på et Lys, der skinner på et mørkt Sted, indtil Dagen bryder frem, og Morgenstjernen (Lucifer) oprinder i eders Hjerter"

I den tidlige kirke det var et symbol for Kristus, som Sankt Lucifer, biskop på Sardinien (død 370).

I Esajas' bog, kapitel 14, vers 12 (Webside ikke længere tilgængelig) som en reference til den babylonske konge Tiglath-Pileser III.

Først i middelalderen dukker navnet Lucifer op i kristendommen som pseudonym for Djævelen. I flere okkulte værker fra renæssancen optræder Lucifer som én af fire kronprinser i helvede.

Moderne populærkultur

Også i mange sange bliver Lucifer nævnt. Et eksempel stammer fra Ozzy Osbourne, der flere gange har brugt ordene: "My name is Lucifer, please take my hand". Ligeledes optræder han i tv-serien Lucifer fra 2016, inspireret af DC Comics' figur fra tegneserien The Sandman.

Eksterne henvisninger