Lille Kaukasus

I dagens verden indtager Lille Kaukasus en central plads i vores liv. Uanset om det er gennem sin indvirkning på samfundet, mode, videnskab eller kultur, vækker Lille Kaukasus konstant interesse og genererer en række meninger og debatter. Fra dens oprindelse til dens indflydelse på nutiden er tilstedeværelsen af ​​Lille Kaukasus ubestridelig og uundgåelig. I denne artikel vil vi nøje undersøge betydningen af ​​Lille Kaukasus og dens rolle i forskellige aspekter af hverdagen, såvel som dens udvikling over tid.

Lille Kaukasus
Արագած
Aragats
Højeste punkt
BjergtopAragats
Højde4.090 m
Primærfaktor2.143 [1]
Isolation91,43 km→Ararat, Tyrkiet
Dimensioner
Længde600
Geografi
Lille Kaukasus ligger i Kaukasus
Lille Kaukasus
Lille Kaukasus
Del afKaukasien
LandeAserbajdsjan, Georgien, Armenien
RegionKaukasus
OmrådeKaukasus
Bjergkæde­koordinater41°N 44°Ø / 41°N 44°Ø / 41; 44

Lille Kaukasus er den anden af de to vigtigste bjergkæder i Kaukasus-bjergene, med en længde på omkring 600 km. Den vestlige del af Lille Kaukasus overlapper og konvergerer med bjergene i det østlige Tyrkiet.

Den løber parallelt med bjergkæden Store Kaukasus, i en gennemsnitlig afstand på omkring 100 km syd fra Likhi-området i Georgien og til det østlige Tyrkiet fra nord og nordøst.

Det er adskilt fra Store Kaukasus af Kolkhida-lavlandet (Georgien) i vest og Kura-Aras-lavlandet (ved Kura-floden i Aserbajdsjan) i øst.

Den højeste top er Aragats der er 4.090 moh.

Grænserne mellem Georgien, Tyrkiet, Armenien, Aserbajdsjan og Iran løber gennem området, selv om dens kam normalt ikke definerer grænsen.

Området blev historisk kaldt Antikaukasus eller Anti-Kaukasus (græsk : Αντι-Καύκασος, russisk : Антикавка́з, Анти-Кавка́з). Denne brug er almindeligt forekommende i ældre kilder.[2] I nutiden bruges mest navnet Lille Kaukasus, men Antikaukasus kan stadig findes i moderne tekster.[3]

Kilder og henvisninger

  1. ^ Peakbagger.com: Aragats Lerr, Armenia
  2. ^ Reclus, Onésime (1892). A Bird's-eye View of the World (engelsk). Ticknor. s. 264. anti caucasus.
  3. ^ Sharma, h s (1981). Perspective in Geomorphology Volume I.