Leif Welding-Olsen

I dagens verden har Leif Welding-Olsen været genstand for stigende interesse og debat på forskellige områder. Dens indvirkning og indflydelse strækker sig på tværs af forskellige felter og sammenhænge, ​​og vækker nysgerrigheden og opmærksomheden hos en stadig mere mangfoldig offentlighed. Dens relevans er ubestridelig i nutidens samfund, og den genererer refleksioner, forskning og diskussioner i søgen efter at forstå dens betydning og omfang. I denne forstand har denne artikel til formål at behandle emnet Leif Welding-Olsen på en bred og detaljeret måde, og udforske dets mange facetter, implikationer og udfordringer, som det udgør på forskellige områder. Virkningen af ​​Leif Welding-Olsen i forskellige sammenhænge vil blive analyseret, såvel som dens udvikling over tid, hvilket giver en omfattende vision, der bidrager til at berige forståelsen af ​​dette emne.

Leif Welding-Olsen
Personlig information
Født15. august 1895 Rediger på Wikidata
Horten Kommune, Norge Rediger på Wikidata
Død8. april 1940 (44 år) Rediger på Wikidata
Ytre Oslofjord, Norge Rediger på Wikidata
DødsårsagFaldet i kamp Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseSøofficer Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
UdmærkelserKrigsmedaljen,
St. Olavsmedaljen med egegren Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Leif Welding-Olsen (18958. april 1940) var en norsk kaptajn, som var chef på bevogtningsfartøjet Pol III. Han er kendt som den første nordmand, der døde under den tyske invasion natten til den 9. april 1940 i ydre Oslofjord. Flere norske søfolk var omkommet ved torpederinger før dette, men Norge var da ikke formelt i krig. Welding-Olsen døde før midnat den 8. april. Det korrekte tidspunkt for det tyske angreb bliver derved den 8. april.

Welding-Olsen var chef på det lille bevogtningsfartøj Pol III. Lidt før midnat den 8. april, opdagede de at den tyske invasionsflåde nærmede sig. Dette blev kl. 23:10 varslet med raketter til Rauøy fort. En kort kamp opstod. Welding-Olsen blev alvorligt såret, og Pol III blev skudt i brand. Mandskabet på Pol III gik om bord på redningsbåden, mens Welding-Olsen blev i vandet, og druknede senere. Mandskabet blev derefter taget op af Albatros, mens Pol III blev antaget tabt, da den sank. Dagen efter blev Pol III genfundet og blev ført til Horten, hvor den blev repareret af tyskerne.

Spire
Denne militærrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.