Langsværd

I dagens verden er Langsværd blevet et emne af stor interesse og relevans. Gennem tiden har dette emne været genstand for debat, forskning og analyse af eksperter og forskere fra forskellige discipliner. Fra dets oprindelse til dets indvirkning på nutidens samfund har Langsværd spillet en grundlæggende rolle i udviklingen af ​​menneskeheden. I denne artikel vil vi udforske dette spændende emne i dybden, undersøge dets forskellige aspekter og dets indflydelse på forskellige områder. Gennem streng analyse og en omfattende vision vil vi søge at kaste lys over dette emne for bedre at forstå dets betydning og relevans i dagens verden.

Schweizisk langsvar fra omkring 1500 på militærmuseet i Morges.

Et langsværd er en type europæisk sværd, der er karakteriseret ved at have en håndtag med parerstang i korsform med et greb beregnet til to hænder (normalt 16-28 cm langt) og en lige dobbeltægget klinge på 85-110 cm, og envægt på omkring 1-1,5 kg.[1][2]

"Langsværd"-typen er en fortsættelse af det middelalderlige riddersværd og renæssancens Zweihänder. Det var fremherskende i senmiddelalderen og renæssancen (omkring 1350 til 1550), men der er også eksempler på langsværd helt tilbage i 1200-tallet og op i 1600-tallet.

Der findes adskillige eksempler på brug af langsværdet, og teknikker og anvendelser beskrives bl.a. i den tyske fægteskole, hvor der er findes eksempler i bl.a. Codex Wallerstein og Hans Talhoffers manual.

Referencer

  1. ^ Loades, Mike (2010). Swords and Swordsmen. Great Britain: Pen & Sword Books. ISBN 978-1-84884-133-8.
  2. ^ "Hand-and-a-Half Sword". Metropolitan Museum of Art. Hentet 1. december 2017. Wt. 3 lb. 7 oz. (1560 g)

Eksterne henvisninger