I dagens artikel skal vi dykke ned i den fascinerende verden af LTE. I mange år har LTE været et emne for undersøgelse og debat blandt eksperter fra forskellige områder. Fra dets indvirkning på samfundet til dets relevans i historien har LTE holdt forskere, forskere og nysgerrige fanget. Igennem denne artikel vil vi udforske de forskellige aspekter, der gør LTE til et emne, der er værdig til opmærksomhed og refleksion. Fra dens oprindelse til dens udvikling i dag, vil vi fordybe os i en opdagelses- og læringsrejse, der vil give os mulighed for bedre at forstå vigtigheden af LTE i vores moderne verden. Tag med os på denne spændende rejse!
3GPP LTE eller LTE (3rd Generation Partnership Project Long Term Evolution) er en overbygning til 3G-mobiltelefoni, som tilbyder markant højere datahastigheder. Verdens første offentligt tilgængelige LTE-netværk blev i drift sat af TeliaSonera i Oslo og Stockholm den 14. december 2009.[1] Til trods for at LTE markedsføres som 4G-netværk, så overholder de specificerede standarder for LTE i udgave 3GPP Release 8 og 9 ikke kravene til 4G opstillet af ITU-R-organisationen.
Standarden har følgende teoretiske tekniske data i Release 8 udgaven:
LTE-standarden kan bruges i mange forskellige frekvensbånd. I Nordamerika benyttes 700/800 og 1700/1900 MHz frekvensbåndene. I Europa benyttes 800, 1800 og 2600 MHz frekvensbåndene. I Asien benyttes 1800 og 2600 MHz frekvensbåndene. I Australien benyttes 1800 MHz frekvensbåndene.[2][3][4][5][6][7] Som et resultat af de forskellige frekvensbånd der benyttes, kan det ske at en telefon der virker i et land ikke virker i et andet. Det er derfor nødvendigt at brugerne benytter multi-band telefoner for at de kan fungere internationalt.