Kærløber

I dagens verden er Kærløber blevet et emne af stor relevans og interesse for et bredt spektrum af offentligheden. Uanset om det skyldes dets indflydelse på samfundet, dets historiske relevans eller dets indflydelse på det professionelle felt, har Kærløber fanget opmærksomheden hos mange mennesker rundt om i verden. Denne artikel søger at udforske forskellige aspekter relateret til Kærløber, fra dens oprindelse og udvikling til dens nuværende tilstand og mulige fremtidige implikationer. Gennem en detaljeret analyse er målet at give læseren en komplet og berigende vision af Kærløber og at tilskynde til refleksion og debat omkring dette emne af global betydning.

Kærløber
Videnskabelig klassifikation
RigeAnimalia (Dyr)
RækkeChordata (Chordater)
KlasseAves (Fugle)
OrdenCharadriiformes
(Mågevadefugle)
FamilieScolopacidae (Sneppefugle)
SlægtLimicola
Koch 1816
ArtKærløber
Videnskabeligt artsnavn
Limicola falcinellus
(Pontoppidan) 1763
Hjælp til læsning af taksobokse
Kærløberens æg

Kærløber (Limicola falcinellus) er en vadefugl, der i Danmark er en sjælden trækgæst fra det nordlige Fennoskandinavien. Den ses især i juli/august, hvor den er på vej til overvintringsområdet, der strækker sig fra den Persiske Bugt til Østafrika.

Kærløber ligner en lille, ung alm. ryle, men kærløberen har markante hovedstriber ligesom bekkasinerne.

Den regnes normalt for at være den eneste art i slægten Limicola, men nogle forskere har foreslået at også spidshalet ryle (Calidris acuminata) placeres i denne slægt [1] , mens andre har foreslået at kærløberen flyttes til Philomachus-slægten [2].


Noter

  1. ^ John H. Boyd III, Florida International University Taxonomy in Flux
  2. ^ Thomas, Gavin H.; Wills, Matthew A. & Székely, Tamás (2004): A supertree approach to shorebird phylogeny. BMC Evol. Biol. 4: 28.

Kilder

  • Klaus Malling Olsen, Danmarks fugle – en oversigt, Dansk Ornitologisk Forening 1992, ISBN 87-87604-98-1.

Eksterne henvisninger

Søsterprojekter med yderligere information:
Spire
Denne artikel om fugle er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.