Kontinentaleuropa

I artiklen præsenteret nedenfor vil emnet Kontinentaleuropa blive diskuteret detaljeret og udtømmende. Kontinentaleuropa er et emne, der har skabt stor interesse på forskellige områder, og dets relevans har været stigende de seneste år. Igennem denne artikel vil forskellige aspekter relateret til Kontinentaleuropa blive analyseret, fra dets oprindelse og udvikling til dets implikationer i det nuværende samfund. Der vil blive lavet en rundvisning i de forskellige perspektiver og tilgange, der er blevet foreslået omkring Kontinentaleuropa, for at tilbyde en omfattende og opdateret vision om dette emne. Derudover vil de udfordringer, som Kontinentaleuropa udgør i øjeblikket, blive undersøgt, og mulige strategier og løsninger vil blive tilbudt for at løse dem effektivt.

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Kontinentaleuropa.

Kontinentaleuropa, undertiden også kaldet Det europæiske fastland eller blot Kontinentet, er en betegnelse for den europæiske landmasse eksklusive øer og sommetider også halvøer.

Den mest gængse definition af Kontinentaleuropa er den britiske; at Kontinentaleuropa udgøres af Europa ekskl. De Britiske Øer og Island; altså praktisk talt om alt øst for Den Engelske Kanal. En anden definition er, at Kontinentaleuropas grænser udgøres af de geografiske grænser og således også omfatter landene omkring Uralbjergene og Kaukasus. FN inkluderer dog De Britiske Øer i sin definition af Kontinentaleuropa. I de nordiske lande regner man ikke Danmark, Finland, Norge og Sverige med til Kontinentaleuropa [kilde mangler]. I middelhavslandene kan betegnelsen Kontinentet referere til den kontinentale del af Italien (som modsætning til Sardinien og Sicilien) eller den kontinentale del af Frankrig (som modsætning til Korsika).