I dagens verden er Kiiking et emne, der har fanget opmærksomheden hos millioner af mennesker rundt om i verden. Med en gennemslagskraft, der strækker sig til forskellige aspekter af hverdagen, er Kiiking blevet et omdrejningspunkt for diskussioner, debatter og refleksioner. Uanset om det er spørgsmål relateret til sundhed, teknologi, politik eller kultur, har Kiiking formået at skabe voksende interesse blandt mennesker i forskellige aldre, professioner og kulturelle baggrunde. I denne artikel vil vi dykke ned i de forskellige aspekter, der gør Kiiking til et relevant emne i dag, og udforske de forskellige perspektiver og bidrag, som dette emne bringer til vores forståelse af verden omkring os.
Kiiking er en sport hvor det handler om at gynge. Ordet "kiik" betyder på estisk "gynge"
En kiikinggynges arme er lavet af stål og armene fastgjort således at det er muligt at svinge 360 grader rundt om gyngens afstivende metalstang. Personen som gynger har sine fødder fastspændt så personen ikke falder af. Jo længere armene på gyngen er, desto sværer er det at fuldføre en fuld omgang, det vil sige lave en loop. Ado Kosk har patent på et design som muliggøre at forlænge gyngens skellet og arme.
Kiikingsporten blev opfundet i Estland omkring år 1996 af Ado Kosk. Sporten går ud på at fuldføre en omdrejning på gynge med så lange gyngearme som muligt. Det nuværende rekorden som ligger på 7 meter og 3 cm blev sat af Ants Tamme i 2012.[1]