Katedralen i Sevilla

I dagens verden har Katedralen i Sevilla indtaget en grundlæggende rolle i vores samfund. Uanset om det er gennem sin indflydelse på populærkulturen, dets indvirkning på teknologi eller dets relevans i historien, er Katedralen i Sevilla blevet et emne af interesse for mennesker i alle aldre og baggrunde. Med sin mangfoldighed af facetter og sin tilstedeværelse i flere aspekter af dagligdagen har Katedralen i Sevilla fanget opmærksomheden hos millioner af mennesker rundt om i verden. I denne artikel vil vi udforske virkningen af ​​Katedralen i Sevilla og dens betydning i vores liv, analysere dens relevans i forskellige sammenhænge, ​​og hvordan den har formet den måde, vi ser verden på.

Katedralen i Sevilla
Christoffer Columbus' sarkofag

Katedralen i Sevilla (spansk: La Catedral de Sevilla, fuldt navn: Catedral de Santa María de la Sede) er en romerskkatolsk katedral i Sevilla i spanske Andalusien.[1] Det er den største gotiske katedral og den tredjestørste kirke i verden. Det er også den største katedral i verden da de to større kirker, Basílica do Santuário Nacional de Nossa Senhora Aparecida i Brasilien og Peterskirken i Rom, ikke er sæder for biskopper. Katedralen blev registreret i 1987 af UNESCO som et sted indenfor verdensarven, sammen med paladset Alcázar i Sevilla og Archivo General de Indias, også i Sevilla.[2]

Efter at katedralen blev færdiggjort tidligt 1500-tallet, har katedralen i Sevilla fortrængt Hagia Sophia i tidligere Konstantinopel som den største katedral i verden, en titel den byzantinske kirke havde i næsten tusind år. Hagia Sophia i det nuværende Istanbul blev besat af muslimerne og lavet om til en moské. Katedralen i Sevilla er Christoffer Columbus' gravsted.[3] Ærkebiskoppens palads er lokaliseret i den nordøstlige del af katedralen.

Referencer

Litteratur

  • Harvey, John (1957): The Cathedrals of Spain, B. T. Batsford
  • Montiel, Luis Martínez (1999): The Cathedral of Seville, Scala Publishers

Eksterne henvisninger

37°23′09″N 5°59′35″V / 37.38574°N 5.9931°V / 37.38574; -5.9931